Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sondaj Ziare.com: Sunteti de acord cu redeschiderea magazinelor de vise?

Luni, 22 Martie 2010, ora 11:27
3951 citiri
Sondaj Ziare.com: Sunteti de acord cu redeschiderea magazinelor de vise?

Magazinele de vise se vor redeschide, desi Guvernul a incercat sa scoata produsele etnobotanice in afara legii. Patronii magazinelor care comercializeaza astfel de produse au gasit insa solutia: isi vor relua activitatea, cu produse noi, altele decat cele 36 de substante deja declarate interzise.

Asadar, in aceasta saptamana, magazinele de vise care au incetat activitatea imediat dupe emiterea listei cu cele 36 de plante interzise vor intra din nou pe piata.

Directia de Sanatate Publica urmareste la ora actuala daca mai exista la raft plante care se numara printre cele interzise de Guvern, iar daca vor aparea altele noi, legea se va modifica, astfel incat sa fie scoase si acestea in afara legii.

Guvernul a aprobat, in 10 februarie, ordonanta de urgenta care prevede interzicerea comercializarii si consumului a 36 de produse, asa-zise, etnobotanice.

Ministrul Sanatatii Cseke Attila a precizat ca este vorba de 27 de substante si 9 plante cu efecte similare celor produse de substantele psihotrope, avand efect direct asupra creierului uman, ce produc halucinatii, dureri de cap si atacuri de panica.

Attila a precizat ca unele dintre acestea sunt utilizate si in domeniul medical, oferind in acest sens numai exemplu ketaminei, substanta ce este folosita ca anestezic.

Legea stipuleaza, totusi, ca lista produselor interzise va fi actualizata prin ordin al ministrului Sanatatii, in doua luni de la intrarea ei in vigoare si de cate ori este necesar.

Problema interzicerii acestei categorii de plante a intrat in actualitate odata cu inmultirea cazurilor de persoane, in special tineri, ajunse la spital in urma consumului de etnobotanice.

Reduceri de pret intre 30 si 50% la produsele etnobotanice

Dupa ce Guvernul a interzis comercializarea si consumul a 36 de produse etnobotanice, "magazinele de vise" au introdus reduceri de preturi intre 30 si 50% pentru a scapa de marfa din stoc.

Astfel, pentru a stimula vanzarile, magazinele care comercializeaza produse etnobotanice au inceput sa foloseasca tactici precum reduceri consistente de pret, intre 30 si 50%, dar si oferte promotionale de tipul: la trei produse vandute, unul este gratis.

Ziare.com va invita la vot. Sunteti de acord cu redeschiderea magazinelor de vise?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#produse etnobotanice, #magazine vise produse etnobotanice , #frauda