Spitalul din Slatina va fi supravegheat sase luni

Joi, 05 Februarie 2009, ora 22:21
832 citiri
Spitalul din Slatina va fi supravegheat sase luni

Comisia Ministerului Sanatatii, dupa analizarea activitatii in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, a constatat ca neaplicarea standardelor de triaj in unitatea de primiri urgente poate produce erori de diagnostic si recomanda supravegherea UPU timp de 6 luni.

Astfel, in aceste sase luni, activitatea unitatii de primiri urgente (UPU) si a sectiilor spitalului vor fi supravegheate de catre Centrul Universitar Craiova si Directia de Sanatate Publica, informeaza NewsIn.

Comisia ministerului a analizat timp de doua zile (27-29 ianuarie) aspecte privind activitatea comitetului director si a consiliului medical ale spitalului, precum si a consiliului etic. De asemenea, s-a verificat modul de organizare si de functionare a spitalului, regulamentul intern, dar si relatia contractuala cu casa judeteana de asigurari de sanatate.

In urma evaluarii, comisia a concluzionat ca activitatea si calitatea cadrului medical la Spitalul Judetean Slatina se desfasoara la un nivel mediu, ca nu exista o coerenta a intalnirilor consiliilor din spital si ca regulamentul intern al unitatii nu este actualizat.

De asemenea, comisia a observat ca nu exista un plan de dezvoltare a spitalului si ca la sfarsitul lunii ianuarie, managerul spitalului nu intocmise planul anual de furnizare de servicii medicale.

Masuri recomandate

Alte nereguli gasite se refera la faptul ca la nivelul unitatii sanitare structura de personal medical calificat nu este acoperita si ca neaplicarea standardelor de triaj in unitatea de primiri urgente poate produce erori de diagnostic si atitudine profesionala.

Comisia ministerului a recomandat o serie de masuri pentru imbunatatirea activitatii in unitatea medicala, printre care implementarea obligatorie si respectarea standardelor si a ghidurilor de buna practica medicala. O alta recomandare este obligativitatea "detensionarii relatiilor interumane de comunicare eficienta intre managementul unitatii si reprezentantii Directiei de Sanatate Publica".

In plus, unitatea medicala trebuie sa organizeze si sa desfasoare in regim de urgenta concursuri pentru ocuparea posturilor de manager al spitalului, de director medical si director administrativ, posturi ocupate in prezent de interimari. In privinta Consiliului Medical al Spitalului de Urgenta, comisia ministerului a recomandat emiterea unor noi decizii de reglementare a situatiei acestuia.

Un barbat in varsta de 63 de ani a murit, pe 22 ianuarie, in Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina, dupa ce a fost plimbat timp de patru ore intre mai multe sectii ale spitalului fara sa ii fie acordate ingrijiri medicale.

Insotit de asistenta de la ambulanta, pacientul din Draganesti Olt a ajuns de la sectia de Urgente, la Boli Cronice, la Interne si inapoi la Urgenta. La circa o jumatate de ora dupa ce asistenta l-a lasat in grija medicilor de la spital, barbatul a murit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#comisie Ministerul Sanatatii, #ancheta spital Slatina, #ancheta sub supraveghere , #frauda