Ziare.com

SRI va primi 330 milioane de euro de la buget, Presedintia - 12

Duminica, 01 Februarie 2009, ora 14:30

   

SRI va primi 330 milioane de euro de la buget, Presedintia - 12
Institutiile politice au prevazute cheltuieli de aproximativ 280 de milioane de euro de la bugetul de stat.

Secretariatul General al Guvernului va gestiona 139,2 milioane de euro de la bugetul de stat, potrivit proiectului de buget pe care Guvernul l-a trimis spre consultare sindicatelor si patronatelor.

De asemenea, o alta institutie a Guvernului, Cancelaria premierului, va avea de cheltuit in acest an 34,4 milioane de euro, dintre care noua milioane de euro sunt destinati investitiilor.

Parlamentul are, in total, circa 100 de milioane de euro, mult mai putin decat in anul precedent si decat isi aprobasera, dupa nevoi, senatorii si deputatii. In 2009, senatorii vor avea la dispozitie de la bugetul de stat 30,4 milioane de euro, dintre care trei milioane sunt destinati investitiilor.

Deputatii au primit, prin proiectul de buget aflat in acest moment in etapa de negociere cu sindicatele, doar 78,5 milioane de euro, iar noua milioane vor putea fi cheltuiti pe investitii. De precizat ca bugetul cumulat al celor doua Camere ale Parlamentului sau cel cumulat al SGG si al cancelariei premierului este incomparabil mai mic decat cel aprobat pentru SRI (de 331 milioane euro).

Cel al Parlamentului este similar cu cel al Academiei Romane (care a primit nu mai putin de 99 de mil de euro), al Ministerului Turismului (circa 100 de milioane euro) si al STS (103 milioane euro).

Parlamentul si-a votat de anul trecut bugetul, insa, la inceputul acestui an ambele Camere au primit de la premier scrisori prin care erau anuntate ca trebuie sa ajusteze cheltuielile in regim de austeritate. Astfel, bugetul fiecareia dintre Camerele Parlamentului va fi redus aproape la jumatate prin proiectul de buget.

Intre aceste institutii politice finantate de la bugetul de stat, cel mai putin va primi Administratia prezidentiala, care are la dispozitie, pe parcursul acestui an, 12,2 milioane de euro, dintre care un milion euro pentru investitii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1543 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Hai ca e tare chestia!!!

SRI dispune de un buget doar de 331 de milioane de euro anual, poate numai pentru activitati speciale si benzina. Pai daca sunt 14.000 de sereisti in tara asta cu un salariu de 1.000 de euro pe luna, mult mai mic ca in realitate, numai lefurile papa un buget de 14.000 de euro pe luna iar intr-un an 168.000.000 de euro?? SRI primeste bani din fonduri speciale neprinse in bugetul anual. La numarul de angajati bugetul acestei institutii trebuie sa fie cam de un 800.000.000 de euro iar impreuna cu celelate servicii secrete din Romania toaca cam 1, 2 miliarde de euro anual.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor