Stanculescu: Ar fi trebuit sa fiu condamnat la moarte, nu la inchisoare (Video)

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 18:39
10030 citiri
Stanculescu: Ar fi trebuit sa fiu condamnat la moarte, nu la inchisoare (Video)

Generalul in rezerva Victor Athanasie Stanculescu a declarat, miercuri, ca trebuia sa fie tratat ca un general al armatei romane si sa fie condamnat la moarte, si nu la inchisoare, langa puscariasi.

"Imi pare rau ca nu sunt tratat ca un general al armatei romane si sa ma condamne la moarte, nu in inchisoare, langa puscariasi", a declarat Stanculescu.

Totodata, generalul, condamnat la 15 ani de inchisoare, a spus ca a fost gasit vinovat din cauza presiunilor politice.

Potrivit generalului, dupa zece ani de procese, nicio instanta nu va putea judeca obiectiv o revolutie.

"Este foarte greu sa se judece o revolutie in justitie. Dupa zece ani de hartuire, constat cu tristete ca nicio instanta nu va putea aprecia obiectiv aportul meu. Este mai comod pentru cei care au accedat la putere in trecut si in prezent sa nu doreasca aflarea adevararului, cu care au legatura multi de aici si din afara tarii noastre", a declarat Stanculescu.

Cu toate ca a dezvaluit ca detine adevaruri privind Revolutia, Stanculescu a spus ca totul va fi aflat dupa moartea sa. Stanculescu a marturisit ca are zece casete video inregistrate cu "adevarurile" pe care le detine, pastrate intr-o banca din Elvetia, si care vor fi facute publice dupa moartea sa.

"Daca nu am spus pana acum si am acceptat sa stau pe cruce, n-o sa spun nici acum. Aceste adevaruri pleaca odata cu mine. Am stiut de cand a murit Ceausescu ca este un fel de bumerang. Uitati-va cine sunt oamenii de afaceri de azi si ce legatura au avut cu regimul comunist", a lasat generalul sa se citeasca printre randuri.

Generalul Stanculescu a reamintit ca procesul a inceput in urma cu zece ani, timp in care a trecut prin "trei complete de catre trei, prin doua complete de recurs si prin recursul de anulare". "Atunci cand am fost intrebat care e concluzia, am spus ca 'Nu a iesit inca fum. Orb este cel nu vrea sa vada, nu cel ce nu vede'", a adaugat generalul in rezerva.

Victor Athanasie Stanculescu a povestit ca nu a dat ordin sa se traga nici cat timp a fost la Timisoara, nici cat a stat la Bucuresti: "Stanculescu nu a dat niciun ordin armatei la Timisoara si nici la Bucuresti. In ciuda faptului ca mi s-a ordonat sa dau ordin de tragere, nu am facut asta".

"L-am scos pe Ceausescu de la conducerea tarii si am urmarit incotro merge elcioterul. Am condus operatiunea de la Targoviste, cand am curatat tara. La Revolutie am refuzat sa preiau comanda militara a orasului Timisoara. As vrea sa nu mai dau puterea daca as avea-o in mana. Tot ansamblul care a fost dupa '95 nu a functionat cum ar fi trebuit sa functioneze", a mai spus Stanculescu.

Stanculescu, in opinia caruia trebuia mentinut doi-trei ani sistemul militar in functiune, a declarat ca nu a plecat din Romania, pentru ca a " stiut din ziua in care l-a omorat pe Ceausescu, ca trebuie sa se astept la un bumerang din zona".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul generalilor Mihai Chitac si Victor Atanasie Stanculescu, decizia de condamnare la 15 ani de inchisoare ramanand definitiva.

#Victor Anastasie Stanculescu, #revolutie, #condamna, #inchisoare , #frauda