STS nu e de acord cu declasificarea documentelor Revolutiei

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 20:48
1379 citiri
STS nu e de acord cu declasificarea documentelor Revolutiei

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) informeaza, in urma unei solicitari NewsIn, ca raspunsul la adresa Ministerului Public, prin care se solicita evaluarea posibilitatii de declasificare a documentelor de la dosarul Revolutiei ce apartin Seviciului, a fost "NU".

Potrivit raspunsului STS, semnat de purtatorul de cuvant Adrian Fulea, Serviciul a primit din partea Parchetului o singura adresa prin care se cerea evaluarea posibilitatii de declasificare a documentelor de la dosarul Revolutiei ce apartin Serviciului. Intrebat in solicitarea NewsIn care a fost reactia oficiala a STS la aceasta adresa, Adrian Fulea a sustinut textual ca "raspunsul a fost NU".

Reprezentantii Asociatiei 21 Decembrie au declarat, duminica, pentru NewsIn, ca au amanat pentru luni ridicarea documentelor de la Ministerul Public, pe motiv ca vineri, 15 ianuarie, cand ar fi trebuit sa le ia, au constatat ca acestea nu au stampila "conform cu originalul".

Mai mult, revolutionarii spun ca li se va preda numai o parte din cele 108 volume de documente de la Ministerul Apararii Nationale, pe motiv ca celelalte contin elemente care pot prejudicia siguranta nationala si pentru declasificarea lor este necesara o Hotarare de Guvern, la initiativa MApN.

Revolutionarii au cerut, intre timp, la CEDO un nou termen pentru depunerea concluziilor, avand in vedere ca acesta fusese fixat pentru vineri, zi in care Asociatia 21 Decembrie ar fi urmat sa primeasca de la Parchetul General ultimele documente clasificate din dosarul Revolutiei, a declarat Teodor Maries.

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a spus miercuri seara, pe 13 ianuarie, in cadrul unei conferinte de presa, ca procurorul general Laura Codruta Kovesi i-a promis ca ultimele documente clasificate din dosar, cele de la MApN, ii vor fi predate vineri.

Teodor Maries s-a declarat nemultumit de faptul ca Ministerul Public asteapta pana vineri predarea actelor, in conditiile in care aceasta este ultima zi pentru predarea concluziilor la CEDO. Presedintele Asociatiei 21 Decembrie a cerut din nou demiterea procurorului general si a intregii conduceri a Parchetului General si a spus ca, "daca presedintele Traian Basescu nu intelege ca Ion Iliescu trebuie sa ajunga la inchisoare, sa se duca amandoi".

Maries a mai declarat ca nu va iesi din greva foamei pana cand nu va primi toate documentele, dar si pana cand nu va avea o noua intalnire cu presedintele Romaniei, pentru a rezolva "dezideratele romanesti stabilite la Revolutie".

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#STS declasificare documente Revolutie, #STS revolutionari Teodor Maries , #frauda