Tabara scolara pentru EMO, la Costinesti

Joi, 19 Iunie 2008, ora 08:36
7191 citiri
Tabara scolara pentru EMO, la Costinesti

Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT) organizeaza pentru aceasta vacanta o tabara speciala de cunoastere si de educare a tinerilor EMO si a altor categorii de adolescenti ce fac parte din gastile de cartier.

Sub denumirea "Scoala de Vara - Tinerii si cultura urbana", aceasta tabara se va organiza la Costinesti, in perioada 25 iunie - 2 iulie, informeaza Gardianul. Vor avea loc seminarii ce vor dezbate teme precum fenomenul urban cultural, sociopsihologia grupurilor de cartier, gastile de cartier si infractionalitatea ori fenomenul violentei pe stadioane.

Totodata, la Costinesti vor fi invitate, la recomandarea si selectia Asociatiei "Cartier", grupuri de tineri EMO si de rapperi, dansatori de street dance, grafferi, rockeri, folkisti, rolleri, skateri, bikeri, precum si exponenti ai gastilor de cartier.

Potrivit ANT, participantii vor lua parte la dezbateri privind fenomenul << urban culture >>, explicand motivatia pasiunii lor pentru o moda sau alta, pentru un stil de comportament sau altul. Va fi adus in discutie si riscul unor atitudini antisociale, generate in mod frecvent in randul gruparilor de cartier.

Pe langa tinerii exponenti ai << culturii urbane >>, vor fi prezenti in tabara reprezentantii unor ONG-uri din tara, psihologi, cadre didactice universitare. La finalul actiunii se vor propune proiecte adresate acestei categorii speciale de tineri.

Aceasta tabara tematica deschide suita altor cinci, care se vor continua tot la Costinesti si in cadrul carora tinerii vor dezbate probleme privind interculturalitatea si relatiile interetnice, medierea conflictelor si implicarea tinerilor in viata publica, asociativitate si voluntariat, activitati de comunicare si mass-media.

Pe toata perioada celor sase tabere tematice, pe plaja de la Obelisc va functiona singurul centru gratuit de distractie si sport de pe litoralul romanesc.

Creștere îngrijorătoare a cazurilor de cancer de piele. Semnele care ne arată că trebuie să mergem la medic
Creștere îngrijorătoare a cazurilor de cancer de piele. Semnele care ne arată că trebuie să mergem la medic
Cancerul de piele, afecţiune care până nu demult afecta în special persoanele vârstnice, apare acum din ce în ce mai frecvent la tineri. Medicul dermatolog Anca Stanciu a explicat, la...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Costinesti, #tineri, #emo, #tabara, #ANT , #frauda