Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tariceanu trece spitalele in curtea lui Oprescu

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 18:10
1434 citiri
Tariceanu trece spitalele in curtea lui Oprescu

In urma sedintei care a avut loc, marti, Guvernul a aprobat proiectul pilot care prevede ca spitalele din Bucuresti, cu exceptia celor de urgenta, sa fie trecute in administratia autoritatilor locale, timp de un an.

Guvernul a discutat in sedinta de marti, la propunerea Ministerului Sanatatii Publice, o nota privind descentralizarea sistemului sanitar, informeaza un comunicat al Guvernului remis redactiei Ziare.com.

Una dintre cele mai importante prevederi ale acestei Ordonante de Urgenta va viza demararea in Bucuresti a unui proiect-pilot, cu durata de un an, in cadrul caruia spitalele vor fi transferate catre autoritatile locale, in principal catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Exceptie vor face spitalele de urgenta care raman in continuare in administrarea Ministerului Sanatatii. In functie de rezultatele inregistrate, acest proiect-pilot se va putea extinde la nivelul intregii tari, a mai precizat Camelia Spataru.

Astfel ca Ministerul Sanatatii Publice va elabora o Ordonanta de Urgenta care va fi prezentata Guvernului, saptamana viitoare, a anuntat Camelia Spataru, la finalul sedintei de Guvern.

Actul normativ reprezinta ultima faza in descentralizarea competentelor detinute in prezent de Ministerul Sanatatii catre autoritatile administratiei publice locale. In ea se stabileste cadrul legal pentru decentralizarea managementului asistentei medicale spitalicesti si intarirea responsabilitatii administratiei publice locale fata de cetatean.

Orban va discuta cu sindicalistii din CFR

Tot in sedinta de marti, premierul Calin Popescu Tariceanu i-a recomandat ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, sa poarte discutii cu sindicalistii din CFR, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Acestia au anuntat marti, in jurul pranzului, ca vineri intre orele 07.00- 13.00 peste 7.000 de angajati CFR Miscare Feroviara isi vor inceta activitatea. Protestul are loc din cauza ca Guvernul nu a aprobat inca bugetul de cheltuieli si venituri al CFR din 2008.

Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
#sedinta, #guvern, #management, #spital, #Bucuresti, #Oprescu, #greva CFR, #Orban , #frauda
Comentarii
V
valentin.m
rank 1
PENTRU CE LE TRECE? PENTRU CA SA NU VINA CINEVA SA VADA JAFUL DE SUTE DE MILIARDE DIN SPITALE CAND ERA MEMBRU PDSR-PSD SI JEFUIA ACESTI BANI