Taubman: Economia romaneasca este stabila

Luni, 13 Octombrie 2008, ora 08:00
2426 citiri
Taubman: Economia romaneasca este stabila

Economia romaneasca este stabila si, probabil, cea mai dinamica din Balcani, este de parere ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Nicholas Taubman.

"As spune ca economia se gaseste pe drumul cel bun. Aveti oameni responsabili, cum ar fi Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, care e constient de ceea ce trebuie facut si vorbeste fara teama unor represalii, exact asa cum ar trebui sa faca", a declarat Taubman intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

El a precizat ca tara noastra a fost afectata deja de criza financiara internationala.

"In Romania lucrati cu doua monede, poate doua si jumatate. Lucrati cu leul, cu euro si poate putin cu dolarul. Pretul petrolului, al energiei, prabusirea unor institutii financiare din SUA si Europa, toate au dus la deprecierea leului in fata euro, iar aici salariile tuturor sunt platite in lei.

Daca vrei sa cumperi cele mai scumpe lucruri pe care le cumpara romanii - adica o masina si o casa - costurile sunt in euro. Acum ai nevoie de mai multi lei ca sa cumperi acei euro necesari pentru achizitionarea unei masini sau case. Deci sunteti afectati", afirma ambasadorul SUA.

Nicholas Taubman este de parere ca Romania nu poate depasi aceasta criza, pentru ca, spune el, "este prea mare pentru ca Statele Unite sa o rezolve de una singura, asa ca este prea mare si pentru Romania".

El ii sfatuieste insa pe oficialii romani sa fie atenti si sa se pazeasca astfel incat sa fie cat mai putin afectati. Tot ce trebuie sa faca, afirma Taubman, este sa monitorizeze bugetul tarii.

"Nu cheltuiti mai mult decat aveti, pentru ca acest lucru se va reflecta in inflatie. Orice lucruri pe care le faceti ca sa fiti alesi pot determina o economie inflationista, o inflatie galopanta, care va anula orice bani pe care ii dati cetatenilor", a mai declarat ambasadorul pentru Evenimentul Zilei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#Nicholas Taubman, #economie, #Romania, #stabila, #euro , #frauda