Taximetristii din Capitala renunta la proteste

Duminica, 09 August 2009, ora 22:44
1530 citiri
Taximetristii din Capitala renunta la proteste
Foto arhiva

Taximetristii din Bucuresti renunta la protestele anuntate in perioada 10-31 august, dupa ce au incheiat un protocol cu Primaria Capitalei, ce prevede luarea mai multor masuri pentru combaterea taximetriei ilegale, printre care si constituirea unor echipe mixte de control.

Protocolul a fost incheiat dupa ce atat reprezentantii primariei, edilul general Sorin Oprescu si viceprimarul Victor Iovici, dar si liderii sindicali ai taximetristilor au semnat documentul privind masurile de combatere a taximetriei ilegale in Capitala, potrivit unui comunicat al Camerei Taximetristilor Bucuresti remis, duminica, Ziare.com.

In protocolul incheiat intre Primaria Capitalei si Camera Taximetristilor din Bucuresti se arata ca municipalitatea va initia o hotarare de consiliu general prin care sa fie adoptat articolul 62 din Legea 218/2009 privind transporturile rutiere.

In articolul 62 din Legea 218 se mentioneaza ca "in cazul utilizarii pentru transport a unui vehicul fara a se putea face dovada ca se detin urmatoarele documente valabile, dupa caz: licenta de transport, copia conforma a acesteia, certificat de transport in cont propriu, copia conforma a acestuia, licenta de traseu, autorizatia speciala de transport, autorizatia de transport international sau documentul de transport persoane prin servicii ocazionale, dupa caz, se suspenda dreptul de utilizare a autovehiculului prin retinerea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare, aplicandu-se si sanctiunea contraventionala corespunzatoare".

Astfel, potrivit protocolului, incepand de luni, 10 august, vor fi constituite, pe o perioada de 60 de zile, echipe mixte de control formate din inspectori ai Primariei Capitalei, politisti comunitari, politisti de la Rutiera si reprezenanti ai Camerei Taximetristilor Bucuresti, pentru identificarea si sanctionarea persoanelor care practica ilegal taximetria.

Persoanele care vor fi prinse ca practica ilegal taximetria nu vor mai putea sa isi depuna dosarul de autorizare timp de 6-12 luni de la momentul sanctionarii. Masinile folosite pentru activitati ilegale de taximetrie vor fi ridicate si depozitate intr-un loc special amenajat, iar proprietarii vor plati taxele si cheltuielile aferente, conform protocolului, care mai prevede si ca Primaria Capitalei sa elaboreze regulamentele de organizare si functionare a activitatii de tip "Rent a Car".

Daca protocolul nu va fi respectat, pana in 31 august vor relua protestele, au avertizat reprezentantii Camerei Taximetristilor Bucuresti.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#taximetristi Bucuresti renunta proteste, #taxi Bucuresti Oprescu, #acord Primarie taximetristi , #frauda