TB: Nu s-a demonstrat ca medicii de la Sabyc au vrut sa fuga din tara

Luni, 03 August 2009, ora 16:31
960 citiri
TB: Nu s-a demonstrat ca medicii de la Sabyc au vrut sa fuga din tara
Press TV

Procurorii care i-au acuzat pe medicii Nathan Levitt si Genya Ziskind, cercetati in cazul activitatii desfasurate la clinica Sabyc, ca au avrut sa fuga din tara nu au adus probe relevante care sa demonstreze ca asta era intentia celor doi, potrivit Tribunalului Bucuresti.

"Analizand situatia de fapt asa cum a fost retinuta prin ordonantele prin care s-a dispus luarea masurii obligarii de a nu parasi tara fata de cei doi, instanta constata ca probele care au fost administrate ulterior datei de 20 iulie nu vin sa contureze o alta situatie de fapt decat cea retinuta initial si nu poate considera ca in cauza au fost aratate situatii noi, esentiale care sa nu fi fost cunoscute de organul de urmarire penala si care sa atraga o agravare a consecintelor faptelor celor doi inculpati", se arata in motivarea deciziei Tribunalului Bucuresti, remisa, luni, Ziare.com.

Cei doi medici au fost retinuti, in 28 iulie, de procurorii DIICOT, care ii suspecteaza de o posibila implicare in scandalul legat de clinica de fertilizare Sabyc, acuzatiile principale in acest dosar fiind crima organizata si traficul de ovule si material genetic.

In ziua urmatoare, Tribunalul Bucuresti a decis cercetarea acestora in libertate.

Instanta mentioneaza si ca declaratia data, in 21 iulie, de catre Elvira Bratila - invinuita in dosar - precum si declaratiile din 21 si 22 iulie ale Mioarei Matei nu releva aspecte noi: "Faptul ca inseminarile erau facute direct de medicul Levitt au fost aspecte cunoscute procurorilor nu numai din declaratiile pacientelor, ci si din situatia de fapt constatata cu ocazia efectuarii perchezitiei la clinica Sabic", noteaza instanta.

"Instanta mai constata ca din redarea convorbirii purtate de Harry Mironescu la 24 iulie nu rezulta cu exactitate ca cei doi medici Nathan Levitt si Genya Ziskind stiau ca se dau bani donatoarelor, iar sintagma 'Normal! Normal!... Nu pot sa... Nu! Nu! Nu! Nu pot sa ascund! Nu pot sa ascund' retinuta de catre procurori este rupta din context, in cadrul unei conversatii mai lungi", se mai arata in motivarea Tribunalului Bucuresti.

Desi nu medicii Levit Natan si Ziskind Genia, de la clinica Sabyc nu au primit mandate de arestare, miercuri seara, le-a fost totusi impusa interdictia de a parasi tara.

Medicii Levit Natan si Ziskind Genia practicau medicina pe teritoriul Romaniei fara permis de munca, fara autorizatie sanitara si fara acordul Colegiului Medicilor, informeaza un comunicat al DIICOT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#medici israelieni, #ovule Romania Sabyc, #firma Sabyc ovule medici israelieni , #frauda