Testele asupra unui vaccin de col uterin se termina in 2009 (Video)

Marti, 25 Noiembrie 2008, ora 18:23
7158 citiri
Testele asupra unui vaccin de col uterin se termina in 2009 (Video)

Controversele pe tema vaccinului de col uterin care poate fi administrat gratis fetitelor din clasa a IV - a se inmultesc dupa ce s-a descoperit ca compania care produce unul dintre cele doua vaccine va termina testarea acestuia abia in 2009.

Profesorul universitar dr. Pavel Chirila, de la spitalul Grigore Alexandrescu, din Capitala, a declarat marti ca testele asupra unui dintre cele vaccine se vor termina abia in 2009.

Acesta a mai sustinut ca numai 0,17% dintre femeile cu Human Papilloma Virus au si cancer de col uterin. Se pare ca cele doua vaccinuri administrate elevelor vor fi Gardasil si Cervarix, care au scopul de a preveni infectia cu virusul HPV (papilomavirusul uman, care poate duce la cancer de col uterin).

Pr. Univ. Dr. Pavel Chirila (foto) i-a sfatuit pe parintii sa fie rezervati pentru ca exista reactii adverse, care au fost aflate deja. Acesta a mai precizat ca varful de nivel de varsta al cancerului de col uterin este situat intre varsta de 35 - 45 de ani.

Vaccinul care este folosit pentru vaccinarea elevelor impotriva cancerului de col uterin este subiectul unor dezbateri in Statele Unite, unde au fost mai multe cazuri de decese si de efecte grave in urma vaccinarii adolescentelor americane.

Trebuie stiut ca Ministerul Sanatatii va organiza sedinte de informare a parintilor elevelor de clasa a IV-a, iar acestia pot refuza vaccinarea copiilor lor printr-o declaratie scrisa.

Gardasilul produs de Merck, precum si Cervarix-ul lui GlaxoSmithKline au fost testate clinic pe o perioada scurta si sunt controverse stiintifice asupra eficientei lor pe termen lung.

vezi aici inregistrarea video.

#Pavel Chirila, #testa, #vaccin, #2009, #cancer, #col, #uterin , #frauda