The Independent: Bucurestiul, intre modernitate si monoliti sovietici

Duminica, 19 Aprilie 2009, ora 11:23
2497 citiri
The Independent: Bucurestiul, intre modernitate si monoliti sovietici

Desi monolitii sovietici sunt inca acolo, odata cu implinirea a 550 de ani de la prima atestare isorica, capitala Romaniei, Bucurestiul se prezinta in straie trendy si la moda.

Oricat de ciudat ar parea, asa isi incep cei de la Independent un articol in care isi propun sa laude Romania... Si asta in prima zi de Paste.

Un argument pe care Independent il foloseste ca sa convinga britanicii sa viziteste Romania in vacanta de primavara este schimbul valutar, "pe care nu poti sa nu il iubesti"!

"In timp ce leul este in cadere libera, lira ta se va dovedi mai mult decat suficienta, facand Bucurestiul o alegere atractiva in aceasta primvara. In 2009, Bucurestiul implineste 550 de ani, asadar in perioada 7-13 mai nu vei avea timp sa te plictisesti.

In luna mai, Bucurestiul va gazdui EuropaFest, festivalul international de muzica, care ofera o serie de concerte incendiare, cu artisti de talie mondiala din 45 de tari. De la jazz, pop, pana la muzica clasica!", scriu britanicii.

Anglo-saxonii amintesc si de GayFest, care va avea loc intre 18 si 24 mai. Spre deosebire de anii trecuti, GayFest 2009 propune si un program, ce va include piese de teatru, expozitii, vizionari de filme, seminarii si petreceri.

Desi au trecut aproape 80 de ani de cand i se spunea Micul Paris, britanicii au ramas impresionati de cladirile in stilul Belle Epoque, aliniate de-a lungul marilor bulevarde, dar si de Arcul de Triumf, care dateaza din 1878.

Printre laude, amintesc insa si ca multe cladiri au fost distruse in perioasa ceausista pentru a face loc monolitilor sovietici. Totodata, critica faptul ca centrul istoric, care odata arata "spectaculos", a fost ignorat de-a lungul timpului si acum se afla intr-o stare destul de proasta.

Cu toate astea, centrul vechi ramane locul cu cele mai multe cafenele, baruri, cluburi si terase, este zona care da viata Bucurestiului, locul de intalnire al studentilor, punctul unde noul si vechiul se ating. cei de la Independent recomanda "calduros" pub-ul Eleven, Amsterdam Cafe si In vino veritas.

Dupa centrul istoric, cea care i-a uimit pe britanici este Casa Poporului, "cea mai mare cladire din lume dupa Pentagon". Independent lauda si Muzeul National de Arta, parcul Cismigiu si Muzeul Taranului Roman.

In ciuda inceputului, care pare iesit din gura unui american care a vizitat Europa de Est, articolul este printre putinele scrise de presa straina in care Romania nu este criticata, din multele despre cersetori, violenta, coruptie si politica.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bucuresti Independent vacanta, #turism Romania Bucuresti, #Arc Triumf, #Casa Poporului , #frauda