Tigari contrafacute in valoare de un milion de euro, descoperite la Constanta

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 14:33
1481 citiri
Tigari contrafacute in valoare de un milion de euro, descoperite la Constanta

Peste 315.000 de pachete de tigari contrafacute, in valoare de aproape un milion de euro, au fost descoperite si confiscate de politistii de frontiera in zona libera Constanta-Sud si intr-un magazin duty-free de la Stamora Moravita, marfa apartinand unor firme din Bucuresti.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, ofiteri de la Timisoara si Constanta au demarat cercetari dupa ce, la sfarsitul anului trecut, au aflat ca in Romania va ajunge un transport important de tigari contrafacute.

Acestea urmau sa fie comercializate prin intermediul magazinelor duty-free. Vamesii si politistii de frontiera constanteni au efectuat, pe 9 ianuarie, un control amanuntit al marfurilor dintr-un container, sosit in zona libera Constanta din Dubai, incarcat, conform documentelor insotitoare, cu tigarete pentru o societate comerciala din Bucuresti.

Au fost descoperite 500 baxuri cu 250.000 pachete cu tigari, produse susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuala al titularului de marca.

Din verificari s-a stabilit ca intreaga cantitate de marfa fusese vanduta de catre importator unei alte societati comerciale din Bucuresti, si o parte din incarcatura containerului fusese deja transportata la Stamora Moravita, pentru a fi comercializata in regim duty-free.

Politistii de frontiera au extins cercetarile si au efectuat un control la un punct de lucru al societatii comerciale bucurestene ce functiona in regim duty-free, deschis in PTF Stamora Moravita.

In urma controlului au fost desoperite 65.080 pachete cu tigari netimbrate, din acelasi transport, susceptibile a fi contrafacute, ce urmau a fi comercializate. Intreaga cantitate de tigari, a caror valoare de comercializare pe piata Uniunii Europene depaseste un milion de euro a fost confiscata.

Reprezentantul titularului de marca din Romania a informat, joi, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera ca a depus plangere penala impotriva celor doua societati si s-a constituit parte civila, solicitand un prejudiciu de 945.240 lei si daune morale de 500.000 lei.

Politistii de frontiera au intocmit pe numele administratorilor celor doua societati comerciale actele penale pentru savarsirea infractiunilor de contrafacere sau punere in circulatie fara drept a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare, care prejudiciaza pe titularul marcii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un minor a vrut să treacă granița ascuns printre sacii cu pufuleți. Ce explicație au dat însoțitorii acestuia polițiștilor de frontieră
Un minor a vrut să treacă granița ascuns printre sacii cu pufuleți. Ce explicație au dat însoțitorii acestuia polițiștilor de frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au depistat un tânăr în vârstă de 16 ani, pe care doi cetăţeni români au încercat să îl scoată fraudulos...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#tigari contrabanda Constanta, #politisti frontiera, #duty free tigari confisca , #frauda