Tokes sustine ca a fost turnat la Securitate de fostul sau cumnat

Vineri, 12 Martie 2010, ora 20:32
1074 citiri
Tokes sustine ca a fost turnat la Securitate de fostul sau cumnat

Europarlamentarul Laszlo Tokes a dezvaluit, vineri, in cadrul unei conferinte de presa la Oradea, ca a fost turnat la Securitate de fostul sot al surorii sale, medicul Bartha Tibor Zoltan, care in prezent traieste la Budapesta.

Dupa ce a dat a facut publice doua liste, care cuprind 137 de nume de colaboratori ai fostei Securitati, printre care au fost identificate aproximativ 30 de persoane din randul personalului si enoriasilor Bisericii Reformate, Laszlo Tokes a spus ca a fost turnat la Securitate de fostul sau cumnat, medicul Bartha Tibor, care in prezent locuieste la Budapesta.

"Acesta si-a inceput colaborarea cu Securitatea scriind un raport chiar despre nunta lui cu sora mea. in anul 1990 a plecat din Romania, iar de atunci am predat organelor statului aproximativ 200 de rapoarte scrise de el. Nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca nu figura in evidentele CNSAS", a precizat vineri Laszlo Tokes.

El a mai declarat ca fostul sau cumnat a obtinut un certificat care atesta faptul ca nu a colaborat cu Securitatea, insa, in opinia sa, documentul este "un fals grosolan".

"Certificatul este un fals grosolan, iar lucrul acesta este inscris chiar pe document: a fost emis inainte de a fi solicitat. Pe data de 22 octombrie a fost eliberat, iar cererea prin care era solicitata emiterea lui este datata 19 noiembrie. Mai mult, am verificat la CNSAS, iar numele lui Bartha Tibor Zoltan nu figureaza printre cei care au cerut o astfel de adeverinta", a spus Laszlo Tokes.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a criticat si atitudinea UDMR, dar si a unor asociatii crestine europene si a unei parti a clerului reformat, care nu sunt de acord cu dezvalurile pe care a inceput sa le faca referitor la colaboratorii fostei Securitati. Tokes a apreciat ca atitudinea acestora nu face altceva decat sa "legitimeze intelegerea complice fata de fostii turnatori".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Laszlo Tokes Securitate cumnat, #Bartha Tibor Zoltan Tokes , #frauda