Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Topul celor mai vanati infractori

Duminica, 21 Februarie 2010, ora 13:29
3863 citiri
Topul celor mai vanati infractori
Foto: EVZ

Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR, se afla pe pozitia intai intr-un top al celor mai cautati infractori, realizat de Politia Romana.

Acesta are intocmite 16 dosare penale si are un mandat de arestare preventiva emis pe numele sau, fiind acuzat de un prejudiciu de 70 de milioane de euro companiei, in timp ce era presedinte, relateaza Evenimentul Zilei.

Fostul director CFR a fost arestat in Statele Unite, in iunie 2009, iar, in februarie, ar fi trebuit sa aiba loc o audiere in Florida. Insa, deocamdata, autoritatile americane nu au mai oferit nici o informatie in legatura cu Necolaiciuc.

Pe pozitia a doua se afla Valeriu Dorel Popa, unul dintre cei mai importanti capi ai unei retele de droguri, care are pe numele sau trei mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea.

Popa este urmarit si la nivel international si trebuie sa executet 30 de ani de puscarie, pentru trafic de stupefiante, viol si sustragere de sub sechestru.

In prezent, se crede ca Popa ar fi in Columbia, de unde proveneau si drogurile pe care le vindea.

Fratii cu cetatenie dubla romano-siriana, Hassan Nanaa si Ammar Nanaa, sunt pe locul trei, fiind invinuiti de spalare de bani si transfer de fonduri in strainatate, prejudiciul ridicandu-se la 100 de miliarde de lei vechi.

Cei doi sunt invinuiti de intermedieri de bani prin intermediul bancii SBA, cu sediu la Paris, despre care se spune ca este sub influenta familiei Bin Laden. De altfel, fratii Nanaa sunt acuzati ca ar fi oferit banii pentru a finanta activitatile organizatiei terorise Al-Qaeda.

In topul realizat de Politia Romana se afla si Sebastian Decebal Cionca, cautat de 12 ani pentru acuzatia de ucidere a unui cetatean turn, pe care l-ar fi lovit cu o bata de baseball, pe 24 ianuarie 1997.

De asemenea, nu lipseste Omar Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru acte de terorism

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#top infractori Politia Romana, #Mihai Necolaiciuc infractor , #frauda