Trafic de cosmar in Capitala din cauza Formulei 3

Joi, 21 August 2008, ora 09:07
1396 citiri
Trafic de cosmar in Capitala din cauza Formulei 3
Harta rutelor ocolitoare

Traficul in Capitala era, joi dimineata, unul de cosmar, din cauza restrictiile impuse pentru organizarea Bucharest City Challenge. Autobuzele din zona au trasel deviat pe timpul evenimentului automobilistic, iar pe strazile din jurul Palatului Parlamentului s-au instituit noi sensuri unice.

Totdata, in perioada 19-26 august circulatia este oprita pe arterele adiacente zonei de desfasurare a evenimentului:

Bd. Libertatii - intre Spl. Independentei si Piata Cosbuc; Calea 13 Septembrie - intre Sos. Pandurilor si Bd. Libertatii; Str. Izvor - intre Piata Arsenalului si Str. B.P. Hasdeu; Bd. Natiunilor Unite - intre Str. B.P. Hasdeu si Spl. Independentei; Str. B. P. Hasdeu - intre Bd. Natiunilor Unite si Spl. Independentei; Bd. Unirii - intre Piata Constitutiei si Spl. Independentei; Str. Uranus - intre Calea13 Septembrie si Str. Sabinelor; Str. Dr. Staicovici - intre Str. Dr. Pasteur si Str. Izvor.

Lucrarile de demontare si incarcare a blocurile de beton care inconjoara circuitul de Formula 3 se vor face in perioada 27 august - 7 septembrie, intre orele 22.00-06.00, si vor fi semnalizate cu balize si indicatoare, montate din 50 in 50 de metri.

Petitie online impotriva evenimentului

Bucurestenii sunt extrem de nemultumiti din cauza restrictiilor care ingreuneaza traficul si au semnat o petitie impotriva desfasurarii in jurul Palatului Parlamentului a circuitului de Formula 3.

Petitia, semnata de aproape 1000 de locuitori ai Capitalei, apare pe site-ul petitieonline.ro si ii este adresata primarului capitalei Sorin Oprescu.

Printre motivele solicitarii se numara efectul devastator asupra circulatiei din oras, dar si faptul ca bucurestenii nu au fost intrebati daca vor curse de masini in orasul lor, informeaza Realitatea Tv.

Poluarea fonica si noxele afecteaza zeci de mii de cetateni, iar spatiul verde din zona in care se intrec bolizii este distrus, se mai plang bucurestenii, care propun organizarea cursei intr-o zona nelocuita a Bucurestiului.

Bucharest City Challenge 2008 va gazdui competitii FIA GT 1 si 2, British Formula 3 si Dacia Logan Cup, intre 22-24 august, pe traseul care masoara 3,115 km.

Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
Decizia luată de Zelenski pentru a reduce dependenţa soldaţilor de jocurile de noroc: „Sunt vulnerabili din punct de vedere psihologic”
Decizia luată de Zelenski pentru a reduce dependenţa soldaţilor de jocurile de noroc: „Sunt vulnerabili din punct de vedere psihologic”
Volodimir Zelenski a ordonat noi restricţii asupra cazinourilor online din Ucraina, inclusiv limite de publicitate şi interdicţii pentru soldaţi de a juca în timpul războiului. Unele voci...
#Formula 3, #trafic, #ingreunare, #restrictie, #traseu , #frauda