Traian Basescu le-a spus locuitorilor din Timis cum va face reforma in Educatie

Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 13:59
2080 citiri
Traian Basescu le-a spus locuitorilor din Timis cum va face reforma in Educatie

Traian Basescu a declarat, sambata, la o intalnire cu administratia locala si profesori din Timis, ca descentralizarea in invatamant este extrem de importanta si ca "daca ceva nu va merge bine la scoala, primaria va avea parintii la usa" si acestia nu se vor mai uita neputinciosi catre minister.

"Aceasta trecere catre administratia locala este extrem de importanta pentru actiunea scolii, performanta scolii, nivelul de satisfactie al elevilor si al parintilor e sub controlul comunitatii. Daca ceva nu mai merge bine in scoala, Primaria va avea parintii la usa", a afirmat seful statului, la Timisoara.

Traian Basescu a mai spus ca descentralizarea scolilor reprezinta un pas major in incercarea de modernizare a statului. "Sunt optimist, cred ca sansele de reusita ale descentralizarii educatiei sunt de 80%," a adaugat presedintele.

Seful statului si-a exprimat speranta ca descentralizarea sistemului de invatamant se va realiza, dar si ingrijoararea cu privire la cum anume se va facea aceasta descentralizare. El a atentionat administratiile locale ca sunt raspunzatoare ca acest proces sa se desfasoare pasnic si sa fie elegant, printr-o buna intelegere intre scoli, inspectorate si primarii.

In privinta consiliilor de administratie ale scolii, presedintele a spus ca acestea vor fi formate din o treime dascali, o treime reprezentanti ai parintilor si o treime reprezentanti din administratia locala.

Presedintele considera ca elevii nu ar trebui sa stea la scoala mai mult de 30 de ore pe saptamana, cu tot cu timpul in care elevul isi va face temele sub supravegherea dascalilor.

"E inadmisibil sa avem 13 materii care se predau la liceu si reforma curiculara presupune ca intr-un an sa se predea sase-sapte obiecte de studiu", a comentat presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Traian Basescu educatie, #Traian Basescu Timis, #Traian Basescu reforma educatie , #frauda
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Marinarul este specialist si-n scoli acum, baronii locali primarii PD-L vor avea grija si de scoli care vor fi vopsite in portocaliu cit de curind!!!