Trei irakieni si un roman, arestati pentru trafic de migranti

Joi, 14 August 2008, ora 14:54
1593 citiri
Trei irakieni si un roman, arestati pentru trafic de migranti

Procurorii DIICOT au desfiintat o grupare de crima organizata, prin retinerea a patru persoane pentru trafic de migranti si initiere, sprijinire, aderare la un grup de criminalitate organizata, informeaza un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cei patru, un roman, Remus Leonard Agint, si trei cetateni irakieni, Al Dulaimi A. A. Mohamed, Aise A. Salam si Asesi A. Amar, au fost retinuti, miercuri, si prezentati, joi, magistratilor Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, informeaza NewsIn.

"Gruparea de crima organizata a fost destructurata ca urmare a investigatiilor complexe derulate de anchetatori, activitatea infractionala fiind monitorizata de peste un an de procurori Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)", se specifica in comunicat.

Din probele administrate de procurori, rezulta ca cele patru persoane ar fi constituit un grup infractional organizat "ce se ocupa cu identificarea unor cetateni straini, care, sub pretextul derularii unor activitati comerciale, prin intermediul unor acte de identitate falsificate de inculpati, primeau viza de intrare in tara noastra, insa scopul final al acestora era sa ajunga ilegal in una din tarile Uniunii Europene sau din spatiul Schengen, profitand de legislatia in vigoare care permite libera circulatie pe teritoriul Uniunii Europene a celor care au dobandit statutul de refugiat sau azilant in una din tarile UE indiferent de cetatenia beneficiarilor", spun procurorii.

Pana in prezent, a fost stabilit un numar de 69 de cetateni irakieni care au obtinut aviz ARIS si viza de intrare in Romania in scopul desfasurarii de activitati comerciale (prin intermediul a 46 de societati comerciale infiintate in acest scop), unii dintre acestia parasind, in momentul de fata, teritoriul Romaniei, avand ca destinatie tari precum Suedia, Franta, Germania, Olanda si Grecia.

In cauza au fost efectuate, miercuri, perchezitii, la domiciliile si resedintele inculpatilor, de unde au fost ridicate, o serie de inscrisuri falsificate precum: contracte de comodat, declaratii notariale, caziere judiciare, extrase de cont bancar prin care se atesta, in fals, ca solicitantii de viza dispun de sumele de bani necesare derularii activitatilor comerciale.

De asemenea, au fost ridicate instrumente de marcat falsificate precum stampile notariale, stampile ale unor ambasade straine in Romania.

Totodata, au mai fost ridicate mai multe agende in care in care sunt consemnate, pe zile, diferite sume de bani, unele de ordinul milioanelor in valuta, precum si o unitate centrala de calculator, unitati de stocare optica si magnetica, trei carduri de memorie, doua laptop-uri 11 telefoane mobile, unitati de memorie tip stick, mai multe CD-uri, fotocopii ale unor acte de identitate a unor cetateni straini, importante cantitati de bijuterii din aur, precum si importante sume de bani in lei si valuta.

Cercetarile continua pentru stabilirea imprejurarilor de fapt si identificarea tuturor persoanelor implicate in cauza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
Percheziții la traficanți de droguri care acționau din 2022, în București și județul Timiș. Membrii rețelei făceau parte dintr-o structură internațională
Percheziții la traficanți de droguri care acționau din 2022, în București și județul Timiș. Membrii rețelei făceau parte dintr-o structură internațională
La data de 17 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pun în aplicare...
#irakieni, #roman, #procurori, #DIICOT, #trafic, #migrant , #frauda