Ziare.com

Tribunalul Covasna a anulat doua hotarari privind referendumul pentru autonomie

Luni, 09 Februarie 2009, ora 18:02

   

Tribunalul Covasna a anulat doua hotarari privind referendumul pentru autonomie
Doua hotarari locale privind organizarea referendumului pentru autonomie, ale consiliilor locale Baraolt si Bixad, au fost anulate de Tribunalul Covasna, alte cinci fiind pe rolul instantei.

Prefectul judetului Covasna, Codrin Munteanu, a prezentat, luni, intr-o conferinta de presa, situatia hotararilor adoptate de consiliile locale din judet in perioada 2008 - 2009, referitoare la organizarea referendumului in vederea consultarii cetatenilor privind modificarea limitelor teritoriale ale judetului Covasna, conform initiativei legislative Statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc, informeaza NewsIn.

Potrivit acestuia, hotararile din Baraolt si Bixad sunt anulate de Tribunalul Covasna, cele din Borosneu Mare, Targu-Secuiesc, Ilieni, Varghis, Micfalau sunt pe rol, iar la Ozun urmeaza a fi introdusa actiunea.

In actiunile in instanta Prefectura arata ca se incalca prevederile Legii n3./2000, privind organizarea si desfasurarea referendumului, precum si cele ale Constitutiei Romaniei, republicata.

Totodata, Prefectura mai arata ca posibilitatea organizarii unui astfel de referendum este nelegala atat sub aspectul obiectului, cat si sub aspectul modalitatii de organizare.

Conducerea Consiliului National Secuiesc (CNS) sustine ca pana in prezent mai bine de 20 de hotarari privind referendumul pentru autonomie se afla in instanta in Covasna si Harghita, dar nu consiliile locale care adopta hotararile sunt cele care incalca legea, ci Prefecturile Covasna si Harghita, care si-ar depasi atributiile.

Initiatorii proiectului urmeaza sa faca recurs la Curtea de Apel Brasov. Pana acum, 24 de consilii au adoptat hotarari privind organizarea referendumului pentru autonomie, cel mai recent CL Sfantu-Gheorghe, in cursul saptamanii trecute.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1085 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In fine !

Iaka ka s-m-ai gasiesk shi tuvariskyh kurajuoshi shi rievuolutionari kare s-la dea bataie la kap pintru rumonii sklifuositi , afurisiti shi akkaparatuori ,tuot inainti shi nuva lasati pina la viktuoriya finala tuvariskyh ! S-Traiaska shi S-nfloriaska ka un ghioshel pretinia nietmuritoariye dintre puopurili nuastri strins unite injurul obiektivului kommun , puoporul szekcheli shiku puoporul moldoviniesk suvieran shi-ndepiendent di Rumonia fanduosita iekxspluatatoariye tuvariskyh !

 

Asa bai aplicati legea daca nu vreti sa iasa razboi

sa le piara cheful de referendumurri si autonomii teritoriale la bozzgori astia nebuni si tradatori. Nu le place in Romania sa plece sunt liberi daca stau sa respecte statul roman si unitatea lui si mai ales SA RESPECTE PE ROMANI.. Bravo judecatorilor de la Tribunalul din Covasna. Bravo Basescule ca le-ai dat la timp peste bot la javrrele astea riioasse. Romania este indivizibila si independenta este o natiune nu adunatura de etnii cum vrea viermmele ala imputtit de Marko ( apropo pe asta cind il execcutati?).

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor