TV Ziare.com: 10.200 de bugetari disponibilizati in 2009. Ce fac sindicatele?

Vineri, 14 August 2009, ora 11:36
1805 citiri
TV Ziare.com: 10.200 de bugetari disponibilizati in 2009. Ce fac sindicatele?

Ziare.com va invita sa intrati in dialog, vineri, de la ora 12.30, cu Liviu Toader, prim-vicepresedinte al Sindicatului National al Functionarilor Publici.

Pana in prezent, cateva mii de bugetari si-au pierdut locurile de munca, iar alte cateva mii sunt de asteptat sa fie disponibilizati pe fondul reducerilor de cheltuieli planificate de Executiv.

Ce au facut sindicatele pana in prezent pentru a stopa pierderea de locuri de munca? Ce actiuni sunt de asteptat sa intreprinda acestea in cazul in care Guvernul va insista pentru reducerea severa a cheltuielilor salariale din aparatul bugetar?

Care solutie este mai convenabila pentru sindicate, cea a lui Traian Basescu, care cere disponibilizari in baza unor evaluari ale performantelor bugetarilor, sau cea a Executivului, in urma careia toti bugetarii ar trebui trimisi in concediu fara plata pentru 10 zile pana la sfarsitul anului?

In baza caror criterii de competenta ar trebui sa se faca restructurarile de personal din institutiile publice in situatia in care solutia indicata de seful statului va fi agreata si de Emil Boc?

Cum si cat de repede se poate crea cadrul legal necesar pentru a putea trimite in concediu fara plata toti bugetarii? Este posibil ca un astfel de cadru legal sa produca consecinte si asupra mediului privat?

Pentru a afla raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, la ora 12,30, in dialog cu Liviu Toader, prim-vicepresedinte al Sindicatului National al Functionarilor Publici.

Cine poate participa la emisiune?

Daca aveti intrebari sau opinii pro sau contra temei dezbatute, puteti transmite in direct mesajele dumneavoastra realizatorului si acesta va va raspunde pe loc.

La emisiune poate participa orice user al Ziare.com, insa daca vreti sa comentati, trebuie sa fiti logat.

Aflati cum puteti avea si dumneavoastra propria emisiune pe Ziare.com

Aflati cum functioneaza aplicatia "Pro si Contra". Spuneti-ne care este parerea dvs!

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Liviu Toader, #prim vicepresedinte SNFP, #disponibilizari bugetari, #reduceri salariale bugetari, #concediu fara plata, #televiziunea Ziare com, #emisiune live Ziare, #pro si contra, #live show Ziare , #frauda