TV Ziare.com - Liviu Rusu: Cum ne aparam de cei care vand alimente alterate?

Marti, 25 August 2009, ora 09:10
1068 citiri
TV Ziare.com - Liviu Rusu: Cum ne aparam de cei care vand alimente alterate?

Ziare.com va invita sa intrati in dialog, marti, de la ora 10.00, cu Liviu Rusu, directorul general al Autoritatii Nationale Sanitar Veterenare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Invitatul Ziare.com va discuta despre cum ne putem apara de acei comercianti care ne vand produse expirate sau alterate.

Zilnic, fara sa fie constienti de acest lucru, pe masa multor romani ajung produse alimentare improprii consumului, care pot dauna grav sanatatii.

Cum poate un consumator sa identifice daca un produs alimentar este sau nu periculos? Sunt suficiente informatiile date pe etichete sau prospecte pentru a putea determina daca produsul prezinta riscuri?

Poate fi declarat ca fiind impropriu consumului un produs alimentar care are efecte negative doar asupra unei anumite categorii de clienti?

Ce se intampla cu lotul de produse din aceeasi categorie sau care corespunde aceleasi descrieri cu un produs alimentar considerat periculos?

In ce conditii poate fi retras de pe piata un produs alimentar care este conform cu dispozitiile specificate in lege, dar asupra caruia exista suspiciuni ca ar putea fi periculos?

Ce se intampla daca unii comercianti de produse alimentare nu isi supravegheaza toate etapele de productie, procesare si distribuire din unitatile lor in scopul asigurarii satisfacerii cerintelor legislatiei in domeniu?

Cine are obligatia legala sa constate abaterile de acest gen? Ce drepturi au cumparatorii in momentul in care cumpara un produs alimentar si cui trebuie sa se adreseze in prima instanta atunci cand constata ca drepturile i-au fost incalcate de comerciant?

Pentru a afla raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, la ora 10.00, in dialog cu Liviu Rusu.

Cine poate participa la emisiune?

Daca aveti intrebari sau opinii pro sau contra temei dezbatute, puteti transmite in direct mesajele dumneavoastra realizatorului si acesta va va raspunde pe loc.

La emisiune poate participa orice user al Ziare.com, insa daca vreti sa comentati, trebuie sa fiti logat.

Aflati cum puteti avea si dumneavoastra propria emisiune pe Ziare.com

Aflati cum functioneaza aplicatia "Pro si Contra". Spuneti-ne care este parerea dvs!

Citeste si:
Un nou atac la justiție al Elenei Udrea, din închisoare: ”Mă gândesc să cer și eu să fiu declarată nebună”
Un nou atac la justiție al Elenei Udrea, din închisoare: ”Mă gândesc să cer și eu să fiu declarată nebună”
Fostul ministru Elena Udrea a postat miercuri, 17 august, un nou mesaj din închisoare, în care reclamă abuzul justiției. În mesajul postat, Udrea aduce în discuție cazul lui Dan...
Explicațiile lui Kelemen Hunor pentru liderii coaliției în contextul scandalului cu declarațiile lui Viktor Orban de la Tușnad
Explicațiile lui Kelemen Hunor pentru liderii coaliției în contextul scandalului cu declarațiile lui Viktor Orban de la Tușnad
Președintele UDMR Kelemen Hunor a participat marți, 16 august, la ședința coaliției de guvernare, unde, printre subiecte, a fost abordat și scandalul declarațiilor scandaloase făcute de...