Ziare.com

TV Ziare.com: Taxa pe avere, necesara in Romania?

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 14:00

   

TV Ziare.com: Taxa pe avere, necesara in Romania?
Ziare.com va invita sa intrati in dialog, luni, de la ora 15.30, cu social-democratul Vasile Bleontu, deputatul care a propus supraimpozitarea averilor mari.

In conditiile in care discutiile comisiilor reunite de buget si finante se vor prelungi, este posibil ca ora emisiunii sa fie modificata.

Invitatul Ziare.com va discuta despre viziunea PSD cu privire la "averile mari" si modul in care ar trebui ele impozitate progresiv.

Ar trebui supraimpozitate doar veniturile anuale care depasesc o anumita valoare sau si activele detinute? Care ar putea fi procentul maxim de impozitare si pentru ce valori ale averii ar trebui s ase aplice?

Cati contribuabili se estimeaza ca vor plati impozite mai mari pentru averea detinuta? Ce sume s-ar ptea atrage la buget printr-un astfel de impozit progresiv?

Care va fi destinatia banilor obtinuti pe aceasta cale? Cand si cum ar putea fi introdus impozitul progresiv pentru averile mari, in conditiile in care ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a precizat ca in 2010 nu se va schimba sistemul de fiscalizare?

Ce riscuri prezinta pentru economie introducerea unui astfel de impozit pe timp de criza?

Daca doriti sa aflati raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 15.30.

Cine poate participa la emisiune?

Daca aveti intrebari sau opinii pro sau contra temei dezbatute, puteti transmite in direct mesajele dumneavoastra invitatului si acesta va va raspunde pe loc.

La emisiune poate participa orice user al Ziare.com, insa daca vreti sa comentati, trebuie sa fiti logat.

Aflati cum puteti avea si dumneavoastra propria emisiune pe Ziare.com

Aflati cum functioneaza aplicatia "Pro si Contra". Spuneti-ne care este parerea dvs!

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

In timpul emisiunii nu se vor promova produse si servicii in scop commercial.

Comentatorii au obligatia de a posta, pe cat posibil, pe marginea temei emisiunii, iar realizatorul trebuie sa evite abaterile repetate de la tema propusa spre dezbatere.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2860 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
28 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asta nu-i nimic...

...cand s-o pune taxa pe prostie,sa vezi ce de banet se aduna la bugetul natiei!!!

 

Taxa pe avere este O PROBLEMA POLITICA!

In principiu statul are niste sarcini de indeplinit, pentru care ii trebuie bani.
Prin constitutie, statul asigura servicii cu destinatie generala: armata, sri, servicii interne pentru asigurarea ordinii publice, sanatate, invatamant, comunicatii si altele de care, atunci cand e cazul, cetatenii beneficiaza in egala masura.
In afara de acestea, tot prin constitutie statul protejeaza/garanteaza averea/proprietatea, serviciu de care in principiu beneficiaza toti cetatenii, dar numai in masura in care dispun dee averi/proprietati.
Una este sa asiguri/garantezi o avere/proprietate mobila/imobila de 100 mii EUR si cu totul altceva una de cateva zeci de milioane.
Ca orice serviciu, acesta trebuie finantat, problema care se pune fiind masura in care contravaloarea este platita de beneficiari sau este "socializata", adica platita de toti, indiferent ca au sau nu avere.
In varianta "socializata", tata Floarea, din Glodenii Gandului, va contribui din pensia ei de 13 lei/luna (sotie de CAP-ist) printre altele, de exemplu la paza domeniilor pe care Tiriac isi invita egalii an de an la vanatoare...
Ce parere aveti?

 

este necesara dar sa o plateasca poporul nu alesii PDL

PDl este un partid de bogati..videanu, blaga, berceanu
ne vom opune ca sa fie platit!

 

Impozit progresiv este introdus si in alte state dezvoltate.

Consider ca este necesar introducerea impozitului progresiv, intrucat din cele mai vechi timpuri cei bogati au jucat un rol important in dezvoltarea comunitatii. Cei bogati sunt beneficiarii celor mai multe facilitati, deci ei trebuie sa contribuie cel mai mult. Cei bogati fac afaceri cu statul, deci beneficiaza cel mai mult de taxele acestea. Bine astfel se creeaza si locuri de munca. Unii spun ca este o masura imorala. Nu cred ca este adevarat! Responsabilitatea comunitatii este a celor bogati. Cei saraci accepta regulile jocului. Atat!

ESTE NECESARA IN SPECIAL TAXA PE AVERILE FURATE

Adica o taxa de 90% pe averile ce nu pot fi justificate, sau chiar confiscarea integrala a acestora.

Nu este corect sa pui taxa pe avere!!

Atita timp cit cetatenii isi platesc impozitele mi s-ar parea injust sa plateasca taxa pe avere.In opinia mea ar putea fi 2 variante
1. modificate impozitele: sa apara impozite pe lux
2. contributie benevola la bugetul de stat si functie de contributie sa fie scazut impozitul de lux (de exemplu la fiecare 25 mil sa scada impozitul cu 2%)
AVERILE ILEGALE NU trebuiesc ACCEPTATE SUB NICIO FORMA!! Ele trebuiesc solutionate de justitie!!!!

Acceptind TAXA PE AVERILE FURATE, ACCEPTAM FURTUL!!!!!
Din nefericire primii care ar trebui judecati ptr averile furate sunt insisi magistratii.....

AVERILE care nu se JUSTIFICA - sa fie confiscate...

Nu cred ca va fi impozitate averile , nu o sa le convina , ar fi dispusi sa introduca TAXA pe SCUIPAT , TAXA de MERS PE TROTUAR ...etc..

Si ce ai zice dacă...?

Intrand fiscul pe aceste pagini ar impozita si exprimarea incorectă? In mod cert s-ar strange bani frumosi.

Da !

dar sa o plateasca vaduvele si orfanii, precum si cei fara adapost !

 

Pai taxa e pe avere, Sanchi!

Au astia avere? Daca au, inseamna ca suntem o natie de bogatasi...

pana

la taxarea averilor mai bine sa ne gandim cum sa se confiste averile ilicite (hotii)care oricum nu pot fi justificate si care nu apartin celor care le detin...!!!!

 

ie... vorbeste psd...

care 20 de ani a fugit de subiect ca dreacu de tamaie.mai aruncau cate o zvoana asa sa aiba cu ce/si ptrece timpul prin guvern, dupa care... nu se poate , se mai plictiseu dupa 3/4 ani o mai arucau o data doar asa sa asiguire lumea ca nu este o ideie buna sa taxezi sau sa confisti furaciunea altora.acum cine nu poate dormii noaptea de grija tari... psd care de cand a vazut a vorbeste singur a inceput imbrace zalele grele de mare protector ar poporului roman

 

si pt tigani?

controlorii ratb, nasii cfr sau paznicii de la metrou evitat sa-i controleze de bilet pe tigani, dar cum prin un roman mai ales ingrijit imbracat sar pe el precum cainii... statul roman cum ii va taxa pe tiganii cu palate in conditiile in care acestia primesc si ajutor social si umbla cu aurul la gat si mertzanul in poarta? romania de azi este condusa de tigani si romanii sunt slugi? ca nu ne explicam cum politia si insitutiiile statului ii apara pe infractorii tigani!

 

UE + tiganii ???

UE va fi cu adevarat eficienta, cind va si trage la raspundere tiganii bogati,imbogatiti doar din furat.

Taxa pe avere

Este absolut necesara si este europeana,
De ce nu se intreaba nimeni. de unde au avere si construiesc palate, oameni semianalfabeti care nu sint intrebati de unde au facut averi, pe care generatii de nemti nu le pot face in 100 de ani.
De unde au facut tigani care nu au lucrat niciodata palate si apar la ajutoare sociale.
De unde au militieni palate care ar ppresupune venituri mai mari decit in America.
E foarte bolnava si corupta societatea noastra, nu stiu cit are sa o mai suporte o europa civilizata.

 

Atata poate Romania?!

Este nevoie de o comisie care sa propuna solutii tehnice. O metoda de taxare ar fi regula de 10 % din profit lunar, daca aveti pantaloni.

 

taxa pe avere suna frumos

controlul averilor, confiscarea lor si bagarea borfasilor din ( psd,pnl,pd-l udmr,pc ect)si nu numai la puscarie ,sa adoptam legile Elvetiei privind averile .fiecare dintre noi cunoaste pe cineva care traieste si munceste in vest si vedem ca nu prospera ca in Romania dintr-un salar de nimic ! Hotul s-a nascut roman !

 

Fiscul corect aplicat

Doamne Ajuta!!!

 

****

Nu ar fi mai bine ca ANAF(fiscul)sa ii trateze pe toti egal si sind nu plateste sa i-se confiste totul .Americanul prefere sa ii bata la usa ori cine in afara de fisc de asta nu scapi,daca tu mori plateste copii tai datoria.

 

Nu se poate!

Nu se poate confisca totul, dar se poate cere, cel putin, executare silită pană la concurenta creantei nerealizate. Dacă in SUA primele două lucruri certe in viata americanului sunt MOARTEA si FISCUL, la noi a rămas doar unul si acela nu este fiscul.

Taxa pe valori taxate

Imobilele si autoturismele sunt impozitate si in prezent.Este adevarat ca bijuteriile si alte obiecte de valoare a caror detinere nu este cunoscuta public cu greu ar putea fi impozitate,acasta presupunand investigatii actualmente in afara legii.O politica fiscala avand ca efect demobilizarea cetatenilor de la acumulare este paguboasa pe termen lung.Subiectul ar trebui analizat cu seriozitate,nu sub presiunea nevoii acute de resurse bugetare imediate.Cresterea economica si relaxarea fiscala sunt medicamentul insanatosirii.

 

Mai mult ca niciodata

In conditiile in care multe averi au fost facute nu cu capul (inteligenta) ci prin furt, sau din contracte cu statul, deci fara prea multa sudoare.

 

Dacă se dovedeste...

Si repet, dacă se dovedeste că averea a fost dobandită in mod ilicit, singura măsură normală care trebuie luată este CONFISCAREA acesteia. Numai că de aici si pană la exercitarea atributiilor de către organele abilitate ale statului (care de prea multă vreme sunt lipsite de "sange in instalatie"), e cale lungă.

Propunsi introducerea unei taxe pe creier. Cine are mai multa minte plateste mai mult !

Prima persoana are 10 case in valoare totala de 1 milon de euro,
A doua persoana are 1 milion de euro in cont din drepturi de autor.

Cum impozitati cele 2 averi ?

Le mai luati ica o data impozit ? Si daca cel cara are bani in cont ii muta la o banca in strainatate ? Secretul bancar mai functioneaza ?

 

SpiritCivic!

Glumind, as putea spune că nu-ti meriti numele: cartesti impotriva statului, ceri introducerea unei taxe pe creier si vrei plata pe minte, in conditiile in care statul n-are niciuna din acestea. Dacă ar avea, s-ar fi reusit pană acum introducerea ordinii care să asigure măcar minim de predictibilitate in finantele publice, vointă politică să fie.
Aplicarea taxei pe avere este injustă, intrucat este, in fapt o supraimpozitare: dobandirea licită a averii realizandu-se, prezumtiv, cu sume la care statul a aplicat impozitul pe venit. In măsura in care se poate dovedi că dobandirea averii este ilicită, se justifică nu o suprataxare, ci confiscarea acesteia.
Dacă intentia reglementărilor noi in domeniu ar viza, spre exemplu taxa pe lux (cum se vehiculează) aceasta ar putea fi foarte simplu de realizat prin cresterea TVA pentru respectivele produse. Dar, ca la noi, la nimeni: DE CE SĂ FACEM UN LUCRU SIMPLU, DACĂ PUTEM SĂ NE COMPLICĂM!?

Cata vreme am un punctaj portocaliu mic pot sa inteleg lucrurile astfel:

Lumea fuge de taxe nativ deci avem multe persoane care se tem ca ar putea plati un impozit mare pe creier. Care creier nu se vede. Se poate afirma acest lucru pentru ca se vede usor ca tara o duce prost.

Deci taxa pe creier cade pentru ca nu ar asugura veniturile necesare la buget.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor