Un angajat al ISU Dorohoi si-a omorat un coleg si a furat 12 pistoale

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 08:23
7103 citiri
Un angajat al ISU Dorohoi si-a omorat un coleg si a furat 12 pistoale

Un angajat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Dorohoi si-a ucis un coleg, dupa care a furat 12 pistoale si a fugit.

Gabriel Atodiresei, in varsta de 25 ani, de la ISU Dorohoi, a intrat intr-un conflict cu un coleg, pe care l-a ucis. Incidentul s-a petrecut in jurul orei 05.00.

Tanarul a fugit cu 11 pistoale Carpati, un alt pistol de exercitiu si 240 de cartuse, informeaza Antena 3.

"Un subofiter al ISU Dorohoi a fost gasit decedat in locul unde executa serviciul de paza, in exteriorul cladirii. Nu este impuscat, nu s-a constatat injunghiere grava, era imobilizat in ghereta in care efectua paza. Un alt ofiter este dat disparut si am constatat lipsa a 12 pistoale", a declarat, pentru Antena 3, colonelul Radu Anton.

Se pare ca subofiterul decedat avea cheile la camerele unde erau depozitate armele. Procurorii sustin ca, in zona in care se efectua paza, s-au gasit urme in zapada, care arata ca a avut loc o altercatie.

Potrivit botosani.ro, suspectul are un frate care este politist de frontiera la Darabani.

Unitatea ISU Dorohoi nu avea psiholog

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta nu avea un psiholog pentru evaluarea angajatilor, in ciuda faptului ca acestia trebuie evaluati periodic.

Colonelul Radu Anton, de la ISU Botosani, sustine ca tanarul care a fugit avea o fire inchisa si retrasa. Potrivit prefectului de Botosani, Cristian Constantin Roman, tanarul era cunoscut ca avand comportament violent.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Alin Maghiar, a declarat pentru Antena 3 ca Gabriel Atodiresei a fost testat psihologic inainte de angajare, in septembrie 2007.

"In cazul acesta la ISU Botosani nu este incadrat niciun psiholog, nu pot sa va spun cand a fost facut ultima evaluare a subofiterului", a declarat Maghiar, adaugand ca, potrivit legii, fiecare unitate ar trebui sa aiba un psiholog.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Botosani, Dorina Lupu, in unitate s-a organizat un concurs in 2007 pentru ocuparea postului de psiholog, insa nu a fost incadrat, iar in prezent postul este blocat.

Purtatorul de cuvant al IGSU a declarat ca o echipa a fost detasa la Dorohoi pentru a efectua o ancheta interna.

Politistii au gasit un cadavru pe un camp

Joi dimineata, politistii au gasit un cadavru pe un camp, intr-o masina, langa Dorohoi.

Initial s-a crezut ca era al subofiterului de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, dar ulterior s-a constatat ca trupul barbatului gasit pe camp era in stare de putrefactie si era al unui localnic.

"Colegii au gasit un cadavru pe raza comunei George Enescu. Colegii au constatat ca nu este vorba despre persoana cautata", a declarat Daniela Darea, purtatorul de cuvant al Politiei Botosani, pentru Antena 3.

Cadavrul a fost gasit in localitatea Havarna, aflata la 23 km distanta de Dorohoi, potrivit unor surse judiciare citate de Antena 3.

UPDATE: Cadavrul gasit in Dorohoi nu era al subofiterului cautat

Politistii au organizat filtre in tot judetul, pentru a-l prinde pe fugar. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei de Frontiera Botosani, Minodora Racnea, subofiterul a fost dat in consemn la frontiera si se crede ca acesta nu a parasit inca tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#ucis coleg, #omorat ISU Dorohoi, #ucis fugit pistoale, #pistoale furate Dorohoi , #frauda