Un egiptean si un pakistanez, prinsi incercand sa iasa ilegal din tara

Duminica, 23 Noiembrie 2008, ora 14:04
763 citiri
Un egiptean si un pakistanez, prinsi incercand sa iasa ilegal din tara

Politistii de frontiera au retinut un cetatean pakistanez si unul egiptean in timp ce incercau sa iasa ilegal din tara pe la Nadlac, cu intentia de a ajunge in Germania, pentru a-si locuri de munca.

Cetateanul pakistanez a fost retinut de o patrula de supraveghere din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac in timp ce se indrepta, pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

"In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de Muhammad M., in varsta de 44 ani, cetatean pakistanez, care a declarat ca s-a deplasat cu trenul din Bucuresti pana la Arad si cu un autoturism de ocazie pana in localitatea Nadlac, de unde si-au continuat calatoria pe jos, peste camp, pana in momentul retinerii.

Acesta a spus ca intentionau sa ajunga in Germania, pentru a-si gasi un loc de munca", a precizat, duminica, comisar Ion Mares, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, potrivit NewsIn.

Cetateanul egiptean a fost retinut la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, in trenul rapid "Muresul" care circula pe ruta Targu-Mures - Budapesta.

La controlul de frontiera, egipteanul a prezentat un document de identitate italian, deoarece in pasaportul national nu poseda viza de intrare in Spatiul Schengen.

"Din declaratia persoanei si in urma verificarilor efectuate a rezultat ca acesta se numeste Abdelhalim A., de 28 ani, este cetatean egiptean si a intrat legal in Romania", a mentionat comisar Ion Mares.

Abdelhalim A. a sustinut in fata oamenilor legii ca a obtinut documentul de calatorie de la o persoana ale carei date identitate nu le cunoaste, iar in schimbul acesteia a platit suma de 500 euro. Cetateanul egiptean a mai declarat ca intentiona sa se deplaseze in Germania, pentru a-si gasi un loc de munca.

Politistii de frontiera au dispus intreruperea calatoriei si cercetarea celor doi cetateni straini, la finalizarea anchetei urmand sa fie prezentati procurorilor din cadrul Parchetului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut o discuție care a durat mai multe ore cu liderii coaliției PSD și PNL luni seară, 22 aprilie. UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat din Palatul Victoria...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#frontiera, #trecere, #ilegal, #egiptean, #pakistanez, #Nadlac, #Curtici, #retinut , #frauda