Un post de secretar de stat si unul de subsecretar in Agricultura mai putin

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 22:58
1455 citiri
Un post de secretar de stat si unul de subsecretar in Agricultura mai putin

Guvernul elimina un post de secretar de stat si pe cel de subsecretar si reduce numarul de posturi din aparatul propriu al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) la 534, de la 670, potrivit unei Hotarari de Guvern publicate miercuri in Monitorul Oficial.

"Numarul maxim de posturi in aparatul propriu al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale este de 534, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului", se arata in Hotararea de Guvern.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Nicolae Giugea, a declarat miercuri ca personalul ministerului nu a fost afectat intrucat, in principal, au fost eliminate posturi care erau vacante.

"Au fost eliminate in total 136 de posturi, atat de directori generali, de directori, cat si alte functii, insa personalul nu a fost afectat, intrucat marea majoritate a acestora erau vacante. Referitor la eliminarea postului de secretar de stat si a celui de subsecretar, eu consider ca e mai bine in noua formula realizata de domnul ministru Berceanu pentru ca daca sunt mai multi nu stiu unul de celalalt", a explicat Giugea.

Astfel, Ministerul Agriculturii ramane doar cu doua posturi de secretar de stat, fata de trei pana in prezent.

Modificarea componentei organigramei Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a fost realizata ca urmare a reorganizarii autoritatilor guvernamentale.

Ministerul Agriculturii anunta in luna iulie ca va reduce numarul de posturi din cadrul aparatului central cu 36%, respectiv 136 de posturi, ca urmare a restructurarii numarului de directii, acestea urmand sa fie transferate la agentiile ministerului.

"Pe baza cerintelor Comisiei Europene, vor fi restructurate mai multe servicii si compartimente, cum sunt cele privind elaborarea politicilor agricole, Reteaua de Informatii Contabile Agricole, compartimentul de control privind operatiunile ce se efectueaza prin Fondul European de Garantare Agricola, precum si cele privind gestionarea bugetului national si a fondurilor europene", se arata intr-un comunicat remis la acea data de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#posturi Ministerul Agriculturii eliminate , #frauda