Un sofer de TIR din Giurgiu a returnat o borseta cu 6.000 de euro

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 17:48
1687 citiri
Un sofer de TIR din Giurgiu a returnat o borseta cu 6.000 de euro

Un sofer de TIR din judetul Giurgiu a dus la Politia din Brasov o borseta cu 6.000 de euro pe care un roman a uitat-o intr-o statie de benzina din Ungaria, pagubasul fiind identificat de politistii brasoveni.

Soferul Florea Iorga a povestit ca in restaurantul unei statii de benzina din Ungaria s-a asezat in apropierea unei mese la care stateau trei persoane pe care le-a auzit vorbind romaneste.

"Credeam ca si ei sunt soferi de TIR, pentru ca i-am auzit vorbind despre ceva probleme tehnice la masina. Cand au plecat, am vazut ca unul din ei a uitat o borseta pe scaun. La cateva secunde, o femeie a luat borseta si a dat-o casierului de la restaurant. Eu am mers la el si i-am spus ca persoanele care au uitat-o sunt niste colegi de-ai mei romani. Mi-a dat borseta si am incercat sa gasesc imediat pagubasul, dar acesta deja plecase din benzinarie."

"Cand am urcat la mine in camion si am vazut ce e in borseta am inlemnit. Am intrebat prin statie pe soferii de TIR romani daca nu a pierdut vreunul o borseta. Cand mi-am dat seama ca nu erau soferi de TIR, nu am stiut ce sa fac. In borseta am gasit si o factura de la un hotel, dar acolo erau doar niste nume, fara nici o adresa. Atunci m-am gandit sa vin in Romania si sa anunt Politia. Pentru ca eram incarcat cu marfa pentru Brasov, am anuntat Politia la Brasov", a declarat soferul.

Acesta a adaugat ca nu a avut nici o clipa de gand sa pastreze banii, gandindu-se ca pagubasul lucreaza in strainatate si a adunat cu greu acea suma.

"Sunt un om cu frica lui Dumnezeu si stiu ca o sa ma recompenseze inzecit. Nu am vrut ca sa-mi fac copiii de rusine. Stiu cat de greu se aduna aceasta suma de bani si de aceea am vrut sa o dau celui caruia ii apartinea", a mai spus Florea Iorga.

Pagubasul, Tamas Nicorici, din Baia-Mare, a fost identificat si a fost chemat la Politia din Brasov, pentru a-si recupera borseta cu bani. Acesta a declarat ca, desi a facut plangere la Politie in Ungaria, nu mai spera sa-si recupereze banii.

"Cand am intrat in restaurant sa mancam, am pus borseta pe spatarul scaunului si acolo am lasat-o. Mi-am dat seama dupa vreo 10-15 kilometri ca am uitat-o, m-am intors, dar nu am mai gasit-o. Am chemat imediat Politia, am dat o declaratie si apoi m-am intors acasa. Sincer, nu mai speram sa recuperez acesti bani, pe care i-am adunat cu greu pentru a cumpara o masina pentru firma familiei. Nu am cuvinte sa-i multumesc acestui om, oameni ca el sunt foarte rari", a declarat Tamas Nicorici, dupa ce si-a numarat banii.

Purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, comisarul sef Liviu Naghi, a declarat ca pagubasul a fost identificat destul de repede si datorita colaborarii foarte bune dintre Politia Romana si cea din Ungaria.

"Soferul de TIR s-a prezentat la Politie in dupa-amiaza zilei de 1 septembrie, iar identificarea pagubasului s-a facut dupa doar doua zile. S-a luat legatura cu colegii ungari, care ne-au confirmat ca s-a depus o reclamatie ca s-a pierdut o borseta si asa ne-a fost usor sa identificam pagubasul. Ne face o mare placere sa-i returnam borseta pe care soferul de TIR a adus-o la Politia din Brasov", a declarat Naghi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sofer tir 6000 euro, #borseta returnata 6000 euro, #borseta pierduta 6000 euro , #frauda