Un staret din Neamt crede ca diavolul s-a ascuns in pasaport

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 08:18
5692 citiri
Un staret din Neamt crede ca diavolul s-a ascuns in pasaport

Noile pasapoarte biometrice introduse in Romania de la 1 ianuarie au bagat spaima in randurile unor preoti ortodocsi.

Parintele Justin Parvu, staretul Manastirii Petru Voda din Neamt, a lansat un apel in care infiereaza in termeni duri cipurile de pe noile pasapoarte, unele care, potrivit acestuia, ar fi "insemne diavolesti", informeaza blogul rostonline.org, citat de Cotidianul.

"Prin lege, prin ordonanta de guvern, romanii sunt obligati sa se incadreze intr-un plan de urmarire si supraveghere la nivel national si mondial, proiect care le rapeste de fapt oamenilor libertatea. Romanilor li se cere sa-si puna pe pasapoartele, permisele auto si orice alt act personal cipul biometric ce contine amprenta digitala, imaginea faciala si toate datele personale.

Poate pentru multi dintre dumneavoastra acest cip pare un lucru nesemnificativ, dar in spatele acestui sistem de insemnare a oamenilor, de codare si stocare a datelor de identificare se ascund o intreaga dictatura, un intreg plan demonic, prin care de bunavoie iti vinzi sufletul diavolului. Insemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte masuri luate pentru controlul absolut al fiintei umane", sustine parintele Parvu.

Staretul isi continua predica in aceiasi termeni. "Nu, dragii mei, nu primiti acest insemn diavolesc care va rapeste ceea ce va apartine prin mostenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, dreptul la unicitate si originalitate, al fiecarei fiinte umane!

Finalul e apoteotic. "Va cer, asadar, in numele Mantuitorului Hristos, sa cereti autoritatilor romane sa abroge legile care permit indosarierea si urmarirea electronica a crestinilor, renuntarea la libertatea cu care ne-am nascut"

Viziunea apocaliptica a staretului Manastirii Petru Voda pare sa nu fie impartasita si de conducerea Bisericii Ortodoxe Romane.

Aceasta sustine, prin vocea purtatorului sau de cuvant, parintele Constantin Stoica, ca parintele Justin Parvu vede pericole imaginare.

"Credinta adevarata inseamna echilibru si nu habotnicie, nu a vedea pericole acolo unde ele nu exista", a declarat acesta pentru Cotidianul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#staret diavol pasaport, #staret Neamt pasapoarte , #frauda