Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un subsomisar din Politia Brasov, trimis in judecata pentru mita

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 17:06
1214 citiri
Un subsomisar din Politia Brasov, trimis in judecata pentru mita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Mihai Totolici, subcomisar in cadrul Politiei Municipiului Brasov - Sectia nr. 5, acuzat de luare de mita, instigare la fals in declaratii si fals intelectual.

Potrivit unui comunicat al DNA remis miercuri, in rechizitoriul procurorilor s-a retinut ca, la data de 7 decembrie 2007, Mihai Totolici, avand spre instrumentare un dosar penal avand ca obiect cercetarea unei infractiuni de furt cu autor necunoscut, a convins-o pe persoana care reclamase furtul sa declare in mod nereal ca si-a gasit bunurile (bijuterii din aur in valoare de 5.400 lei) cu privire la care a facut plangere.

Folosindu-se de aceasta declaratie, sustine DNA, la data de 13 decembrie 2007, Totolici a finalizat cercetarile in cauza respectiva si a inaintat dosarul la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov cu propunerea de a nu se incepe urmarirea penala, motivand solutia cu declaratia reclamantului ca si-a gasit bunurile in imprejurari care exclud varianta furtului.

In contextul in care reclamantul i-a indicat politistului persoana care i-a furat bunurile, la data de 11 octombrie 2008, Totolici ar fi pretins de la un denuntator suma de 1.500 euro in scopul de a nu continua cercetarile in cauza respectiva fata de fratele denuntatorului. In aceeasi zi, din suma pretinsa a primit 1.000 de euro.

In vederea recuperarii acestei sume de bani, in cauza s-a instituit masura sechestrului asigurator asupra unui autoturism apartinand lui Totolioci.

La data de 16 decembrie 2008, inculpatul Totolici Mihai a fost retinut de procurorii anticoruptie pe o durata de 24 ore, iar la data de 29 decembrie 2008, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus arestarea sa preventiva pe o durata de 29 zile, mai arata DNA.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Brasov.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#trimis judecata mita, #sucomisar Brasov mita, #mita DNA, #Directia Nationala Anticoruptie , #frauda