Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UPDATE: Zeci de organizatii au protestat pentru a sustine CNSAS

Duminica, 03 Februarie 2008, ora 16:55
2066 citiri
UPDATE: Zeci de organizatii au protestat pentru a sustine CNSAS

Cateva sute de persoane au participat, duminica, in Piata Universitatii, la o manifestatie impotriva deciziei Curtii Constitutionale de a desfiinta CNSAS. Reprezentantii societatii civile au cerut modificarea legii astfel incat membrii Curtii sa poata fi revocati.

Cetatenii stransi pentru a protesta impotriva deciziei Curtii de a declara neconstitutionala legea CNSAS au rezonat la discursurile sustinte de reprezentanti ai societatii civile si la lozincile studentilor din "Militia Spirituala".

Acestia din urma au strigat lozinci anti-CCR si anticomuniste precum "Ole, Ole, Ceausescu-i la CC (Curtea Constitutionala - n. red) sau "Pentru noi/Sunteti un gunoi", cu referire la judecatorii Curtii Constitutionale. Protestatarii nu l-au uitat nici pe Avocatul Poporului, pe care l-au numit "instrumentul diavolului".

Discursurile au fost moderate de catre Mircea Toma, reprezentantul Agentiei pentru Monitorizarea Presei, care a solicitat revocarea Avocatului Poporului, modificarea legii pentru ca judecatorii Curtii Constitutionale sa poata fi si ei revocati si a cerut CNSAS sa spuna care dintre judecatorii CCR au fost colaboratori ai Securitatii sau securisti.

La randul sau, fostul presedinte al Asociatiei Pro Democratia Cristian Parvulescu a afirmat ca ceea ce se intampla acum este "o restauratie, o autentica lovitura de stat" si trebuie sa existe impotrivire impotriva unor astfel de incercari. In context, Ana Blandiana a explicat manifestantilor ca evenimentele din ultima perioada sunt "proportional vorbind, mai grave decat mineriadele".

Printre vorbitori s-a mai aflat si Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie, care a anuntat ca va ataca decizia Curtii in problema CNSAS la Inalta Curte de Justitie si Casatie motivand ca nu este posibil sa existe o instanta a carei decizie sa nu poata fi atacata in nici un fel. La manifestatie au mai fost prezenti liberalii Marius Oprea, Stejarel Olaru si Radu Stroe, Rodica Culcer si Viorel Lis.

La finalul mitingului, Alianta Civica a invitat, in perioada 4-9 februarie, "cetatenii carora le mai sunt vii principiile Revolutiei din Decembrie 1989" sa depuna flori la CNSAS in semn de solidaritate cu principiile legii Ticu. De asemenea Alianta Civica a anuntat pentru 5 februarie ora 14 un pichet de sustinere a CNSAS in fata Palatului Victoria.

Sambata, lberalii au promis ca vor gasi o solutie, iar PD-L someaza Guvernul sa ia masuri urgente pentru ca institutia sa nu fie subordonata unei alte autoritati.

Calin Popescu Tariceanu a declarat ca PNL are datoria morala sa faca acest lucru si, ca partid de guvernamant, detine si parghiile necesare.

Din aceasta pozitie, premierul a anuntat constituirea unei comisii din care vor face parte doi dintre consilierii sai, Stejarel Olaru si Marius Oprea, si un reprezentant al Ministerului Justitiei.

Premierul Tariceanu a evitat sa spuna ce solutie va alege dintre cele deja vehiculate. O ordonanta de urgenta sau trecerea CNSAS in subordinea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, ar fi cele mai plauzibile solutii.

Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliţia a început să aresteze paşnic studenţii protestatari de la University of Southern California miercuri seara, la câteva ore după ce forţele de ordine au arestat violent la o...
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
#proteste, #CNSAS, #desfiintare , #frauda