Ursii relocati din Sinaia, de negasit in Arges

Vineri, 15 August 2008, ora 18:42
1861 citiri
Ursii relocati din Sinaia, de negasit in Arges

Primaria Sinaia sustine ca cei 11 ursi prinsi pana acum in statiunea de pe Valea Prahovei au fost mutati in fondul de vanatoare din Arges, desi autoritatile de aici neaga ca ar fi ajuns vreun animal in acest judet.

Seful Directiei Silvice Arges, Valerian Jinga, a declarat ca nu si-ar da niciodata avizul pentru ca acei ursi sa fie adusi la el in judet.

"Ursii nu sunt in Arges, pot fi pe un fond privat de care nu raspundem noi. (...) Sunt aberatii (declaratiile Primariei Sinaia, n.red.). Nu stiu ce interes au, ce vor sa ascunda, dar nu aveau cum sa intre pe fondurile noastre. E vorba de 12 ursi, trebuia facut studiu de impact de mediu. Totul, este o aberatie, in primul rand noi nu suntem subalternii Ministerului Mediului", a declarat, pentru NewsIn, directorul Directiei Silvice Arges.

"Ursii despre care vorbim sufera o deviatie de comportament, nu au trofeul care sa ne intereseze si chiar daca l-ar avea, ideea aceasta de ursi gunoieri, care au devenit periculosi, nu ne intereseaza, nu avem ce sa facem cu ei", a mai spus Valerian Jinga, adaugand ca exista zvonuri cum ca o singura ursoaica cu doi pui s-ar afla pe un fond privat al judetului Arges.

De cealalta parte, consilierul primarului din Sinaia, Mariana Miu-Grigorescu spune ca are procese-verbale de primire semnate de reprezentantii Directiei Silvie Arges si ca afirmatiile lui Jinga sunt tendentioase.

"Suntem sapte institutii implicate in acest proces, avem aprobare data pentru relocarea ursilor in Arges. Locatia exacta nu o putem da, insa va pot spune cu siguranta ca cei 11 ursi au fost mutati in fondul silvic de stat al judetului Arges", a precizat pentru NewsIn consilierul primarului din Sinaia.

Mariana Miu-Grigorescu a adaugat ca au fost facute si controale dupa relocarea ursilor si ca exista acte insotitoare si procese-verbale de primire semnate de reprezentantii Directiei Silvie Arges.

Surse din cadrul Ministerului Mediu au declarat, vineri, pentru NewsIn, ca ursii de la Sinaia nu se afla in judetul Arges. Marea majoritate au fost relocati in judetul Brasov, li s-au pus cipuri si au fost indepartati de localitati.

Reprezentantii Primariei Sinaia declarau, in urma cu doua zile, ca 11 din cei 12 ursi pentru care exista aviz de relocare fusesera prinsi si mutati in fondul de vanatoare al judetului Arges.

Urşi filmaţi când traversau un drum național din România: ”Grijă mare!” VIDEO
Urşi filmaţi când traversau un drum național din România: ”Grijă mare!” VIDEO
Şoferul unui autoturism care a circulat pe DN 15, pe varianta ocolitoare a localităţii Petelea din judeţul Mureş, a filmat doi urşi care traversează în fugă drumul naţional. În...
UPDATE Turistă dispărută în Sinaia a fost găsită. Unde au depistat-o polițiștii
UPDATE Turistă dispărută în Sinaia a fost găsită. Unde au depistat-o polițiștii
O turistă care era cazată în staţiunea Sinaia a fost dată dispărută, în noaptea de joi spre vineri, în condiţiile în care femeia nu a revenit la autoturismul aflat la această unitate...
#ursi, #relocati, #Sinaia, #Arges , #frauda