Vinovatii in cazul batranului care a asteptat 11 ore o ambulanta

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 19:19
840 citiri
Vinovatii in cazul batranului care a asteptat 11 ore o ambulanta
Foto: Arhiva

Directia de Sanatate Publica Vaslui considera ca un medic de la Spitalul Negresti si un dispecer de la Serviciul Judetean de Ambulanta nu au actionat corespunzator in cazul batranului care a decedat dupa ce a asteptat mai mult de 11 ore sa fie preluat de o ambulanta.

"In urma unei analize preliminare, efectuate de DSP, s-a constatat ca acest caz nu a fost bine gestionat de catre medicul de garda, dr. Lasai Adrian, care nu a prezentat cazul ca o urgenta la solicitarea ambulantei si de catre dispeceratul SAJ, care nu a prioritizat cazurile. Dispecerul de la Ambulanta nu a alertat corespunzator echipajele care puteau interveni, temporizand astfel, nepermis de mult, preluarea cazului", a declarat purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

DSP Vaslui va solicita Serviciului Judetean de Ambulanta intrunirea Comisiei de cercetare conform Codului Muncii. Ancheta continua, urmand ca la finalizarea acesteia sa fie propuse masuri si sanctiuni disciplinare.

Prefectul judetului Vaslui, Levente Szekely, s-a declarat nemultumit de modul in care Servicului Judetean de Ambulanta a actionat in acest caz, considerand inadmisibila interventia ambulantei la mai bine de 11 ore de la solicitare, indiferent de motivele invocate. Acesta a solicitat demisiile directorului Serviciului Judetean de Ambulanta si a managerului de la Spitalul Negresti.

"Este vorba despre un caz de indolenta atat din partea Serviciului Judetean de Ambulanta, cat si din partea directorului de la Spitalul Negresti. Nu este posibil sa se raspunda la o solicitare dupa 11 ore, in conditiile in care bolnavul fusese operat recent si acuza dureri abdominale.

Am solicitat un raport care sa prezinte cu exactitate cum s-a ajuns sa se intervina atat de tarziu si ce ingrijiri medicale a primit pacientul in timp ce astepta ambulanta. Cei vinovati vor fi trasi la raspunde, iar pentru o asemenea lipsa de reactie voi solicita demisiile directorului SAJ si a managerului de la Spitalul Negresti,"a declarat miercuri, prefectul judetului Vaslui Levente Szekely.

Directorul Serviciului Judetean de Ambulanta, Dan Filibiu, sustine ca in statie nu erau masini disponibile in momentul solicitarii si, in plus medicii de la Spitalul Negresti, unde era internat batranul, nu au prezentat cazul, ca fiind o urgenta. "Cei de la Spitalul Negresti au trimis un transport cu trei bolnavi la Vaslui, batranul nu era printre ei, asta inseamna ca nu a fost considerat un caz de urgenta. Daca se considera ca eu sunt vinovat, atunci sa platesc", a declarat Dan Filibiu.

Un barbat in varsta de 74 de ani a decedat luni seara, dupa ce a asteptat timp de peste 11 ore sosirea unei autosanitare care sa-l transporte de la Spitalul Orasenesc Negresti la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui. Conducerea Spitalului Negresti sustine ca a facut solicitari la Ambulanta in mai multe randuri pentru a transporta bolnavul la Spitalul Judetean. Primul apel a fost facut luni dimineata, in jurul orei 10.00, iar autosanitara a fost trimisa dupa mai bine de 11 ore, in jurul orei 21.30. Batranul a murit in ambulanta, la zece minute dupa ce a fost preluat.

Citește și:
Lucian Bode, la dezbaterea moțiunii depuse împotriva sa: „MAI este menţionat o singură dată, în schimb numele unui jurnalist şi al USR de 12 ori”
Lucian Bode, la dezbaterea moțiunii depuse împotriva sa: „MAI este menţionat o singură dată, în schimb numele unui jurnalist şi al USR de 12 ori”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat luni, 6 februarie, că s-a prezentat în faţa colegilor deputaţi să explice semnatarilor "aşa-zisei moţiuni" care ar fi raţiunile în spatele...
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Managerul Spitalului Municipal Huși și un regizlor de la Teatrul Nottara, ambii consilieri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar după ce au consumat alcool. Președintele PSD Vaslui,...