Zece medalii pentru elevii romani la olimpiada internationala din Siberia

Marti, 08 Iulie 2008, ora 17:12
1977 citiri
Zece medalii pentru elevii romani la olimpiada internationala din Siberia

Elevii romani care au participat, in Siberia, la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada au obtinut doua medalii de aur, patru de argint si patru de bronz, la cele patru probe ale competitiei.

Potrivit Ministerului Educatiei, competitia s-a desfasurat in perioada 28 iunie-5 iulie, in localitatea Irkutsk din Siberia Orientala (Rusia).

La proba de matematica, Romania a castigat trei medalii, prin Marius Tiba - elev in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, premiat cu aur, Horia Stefan Mania - elev in clasa a X-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti si Andra Ioana Constantinescu - eleva in clasa a X-a la Colegiul National "C. Negruzzi" din Iasi, ambii premiati cu argint.

Totodata, la informatica, Victor Cristian Ionescu, elev in clasa a IX-a la Colegiul National "I. L. Caragiale" din Ploiesti, a obtinut o medalie de aur.

La proba de chimie, cele trei medalii castigate de tara noastra au revenit Ioanei Moga, de la Colegiul National "Emanoil Gojdu" din Oradea, si lui Octav Caldararu, de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, ambii premiati cu argint, si lui Petre Buciu, de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, premiat cu bronz. Cei trei elevi sunt absolventi ai clasei a X-a.

La proba de fizica, elevii romani au castigat trei medalii de bronz. Elevii premiati au fost Ioan Bogdan Magdau - elev din clasa a XI-a la Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare, Marius Constantin - elev in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti si Szerzo Peter - clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Szekely Miko" din Sfantu Gheorghe.

La aceasta editie au participat 22 echipe cu 152 concurenti din Federatia Rusa, Yakutia si China.

Traseul flăcării olimpice ar putea fi perturbat. Polițiștii francezi transmit un avertisment
Traseul flăcării olimpice ar putea fi perturbat. Polițiștii francezi transmit un avertisment
Sindicatul poliţiştilor francezi Alliance a ameninţat marţi că va perturba ştafeta torţei olimpice dacă bonusurile şi compensaţiile financiare promise pentru angajamentul lor pe durata...
Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Doi vecini Ia telefon: - Ce faci, Ioane? - Bine. În Maldive! - În Maldive? Ce faci acolo? - Vacanță, distracție. Mai o plajă, mai un cocktail, mai un sushi. Tu? - Eu în...
#elevi, #romani, #olimpiada, #Siberia , #frauda