Zeci de functionari publici cer marirea de salariu in instanta (Video)

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 08:37

   

Zeci de functionari publici cer marirea de salariu in instanta (Video)
Aproape 70 de functionari publici din Alba vor sa dea in judecata institutia la care lucreaza, pentru a obtine o majorare de salariu de 50% din salariul de baza.

Angajatii care lucreaza la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului invoca legea 188 din 1999, privind Statutul Functionarilor Publici.

Aceasta lege prevede ca fiecare functionar are dreptul pe langa salariul de baza si la un supliment de salarizare in functie de postul ocupat si de vechime, informeaza Realitatea TV.

In tara au existat procese similare intre functionari si diverse institutii ale statului, iar functionarii au avut castig de cauza.

Conducerea institutiei spune ca angajatii nu au dreptul sa solicite suplimentele de post si de treapta. Functionarii s-au adresat deja unui cabinet de avocatura pentru a fi reprezentati in instanta.Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1987 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Spagassini
rank 1
Greva=pauza de spaga.
Pai, parca aveau in program nu stiu ce greve... Sau grevele sunt neinteresante fiindca daca stai in greva sta si spaga in "stand-by".
brelock
rank 1
salari-n instanta
cei de la ministerul muncii primesc lunar stimulente babane. cu toate astea si-au dat in judecata propriul minister pentru sporuri din 1900 toamna si sunt reprezentati in instanta de juristi platiti de acelasi minister. interesant e ca au si castigat. tara lui papura!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor