Zilnic, carausii de droguri romani sunt arestati in toata lumea

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 10:04
1824 citiri
Zilnic, carausii de droguri romani sunt arestati in toata lumea

Cetatenii romani sunt arestati in intreaga lume sub acuzatia de trafic de stupefiante.

In cursul lunii noiembrie, agentii romani ai Politiei de Frontiera au facut mai multe arestari in Brazilia, Bolivia, Peru si Olanda, informeaza Realitatea Tv.

Cantitatile de droguri confiscate au ajuns la cateva sute de kilograme, romanii ajungand sa coordoneze retele foarte mari de trafic de droguri, in aceste tari.

Politistii romani au afirmat ca mai foarte multi cetateni romani au plecat in strainatate pentru a-si face din treficul de droguri o ocupatie. Cativa dintre acestia, mai descurcareti, au ajuns la conducerea unor retele care transporta stupefinate din America de Sud in Europa de Vest.

Carausii sunt doar transportatori, care nu cunosc prea multe detalii despre retelele pe care le servesc, astfel nu pot oferi informatii utile atunci cand sunt prinsi. Romanii au fost cooptati de traficantii internationali, dupa intrarea Romaniei in UE.

Carausii sunt selectati cu mare atentie de catre capii retelelor infractionale. Acestia nu trebuie sa aiba dosar penal si necesita o conditie fizica foarte buna. De multe ori, carausul trebuie sa transporte marfa, in stomac, care consta intr-un kilogram de droguri.

In primele 10 luni ale anului 2008, politistii romani au capturat 400 de tone de droguri, de patru ori mai mult decat in anul precedent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine e românul care marchează gol după gol în străinătate
Cine e românul care marchează gol după gol în străinătate
Atacantul român Andrei Ciolacu a marcat un gol pentru Birkirkara, care a învins-o pe Gudja cu scorul de 2-0 (1-0), duminică, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 23-a a campionatului...
Furia unui român după ce a primit nota de plată la restaurant: "Să ameninț cu poliția și să iasă panaramă?"
Furia unui român după ce a primit nota de plată la restaurant: "Să ameninț cu poliția și să iasă panaramă?"
Scumpirile din ultima perioadă i-au determinat pe români să fie mai atenți la cheltuieli și să renunțe la micile plăceri. Mulți ocolesc restaurantele, iar cei care merg în continuare sunt...
#carausi droguri, #roman, #arest , #frauda