Numarul romanilor care au trecut granita de Paste, mai mic cu 90% fata de anul trecut

Luni, 20 Aprilie 2020, ora 13:53
3095 citiri
Numarul romanilor care au trecut granita de Paste, mai mic cu 90% fata de anul trecut
Foto: Arhiva Ziare.com

Politia de Frontiera informeaza, luni, ca se constata o scadere semnificativa a tranzitului de persoane si turisme prin punctele de frontiera in perioada Sarbatorilor Pascale, de peste 90% fata perioada similara a anului trecut, dar in acelasi timp se mentine relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfa.

Potrivit unui comunicat al IGPF, in ultimele 48 de ore (18 - 19 aprilie), peste 4.700 politisti de frontiera au fost la datorie, zilnic, desfasurand atat misiuni de supraveghere si control la frontiera, cat si ca forte de sprijin alaturi de colegii de la Politie si Jandarmerie, in derularea activitatilor specifice Sarbatorilor Pascale.

In perioada de referinta, prin punctele de frontiera au efectuat formalitatile de control aproximativ 24.500 persoane, cetateni romani si straini, si peste 16.700 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 13.600 persoane cu 9.500 mijloace de transport, iar pe cel de iesire 10.900 persoane cu 7.200 mijloace de transport.

Cea mai tranzitata frontiera este in continuare frontiera comuna cu Ungaria, pe unde, in acelasi interval de timp, au intrat in tara aproximativ 9.600 de persoane, cu peste 6.500 mijloace de transport, din care 5.600 automarfare.

"In prezent, prin punctele de frontiera se constata o scadere semnificativa a tranzitului de persoane si turisme, de peste 90% fata perioada similara a anului trecut, dar in acelasi timp se mentine relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfa. In aceasta perioada, formalitatile de frontiera au urmat aceeasi procedura in sensul ca, pe langa controlul specific la intrarea in tara, persoanele sunt preluate de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica pentru completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea controlului epidemiologic. Dupa incheierea formalitatilor si stabilirea masurile dispuse de catre personalul medical aflat in punct, masinile sunt preluate de catre echipaje de politie si jandarmi pentru a fi conduse spre locatiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare", sustine Politia de Frontiera.

Informatii privind situatia punctelor de frontiera deschise traficului international se regasesc pe aplicatia Trafic on-line, care poate fi accesata la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

In zonele de competenta - punctele de trecere si "frontiera verde" -, politistii de frontiera au constatat 14 fapte ilegale (6 infractiuni si 8 contraventii) savarsite atat de cetateni romani, cat si straini, iar valoarea amenzilor contraventionale aplicate se ridica la peste 7.000 lei.

De asemenea, au fost descoperite, independent sau in colaborare cu alte institutii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal in tara), care depaseau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafacute.

In plus, nu s-a permis intrarea in tara a patru cetateni straini care nu indeplineau conditiile prevazute de lege si nu s-a permis iesirea a sapte cetateni romani din diferite motive legale.

Urmareste toate datele statistice transmise in timp real pe site-ul www.worldometers.info/coronavirus/.

Ramai pe Ziare.com pentru a afla cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de Covid-19, transmise in format LIVE text.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani trecere granita Paste , #frontiera