Ancheta la un spital din Arad dupa ce o asistenta a furat medicamentele bolnavilor

Joi, 11 Octombrie 2018, ora 14:58
3356 citiri
Ancheta la un spital din Arad dupa ce o asistenta a furat medicamentele bolnavilor
Foto: Arhiva Ziare.com

O asistenta angajata in Sectia de Pneumoftiziologie a Spitalului Judetean Arad a fost sanctionata dupa ce a furat zeci de medicamente administrate bolnavilor de TBC. De asemenea, Politia Arad a fost sesizata si face cercetari in acest caz.

Angajata spitalului a fost reclamata la conducerea institutiei cu privire la faptul ca ar fi furat zeci de fiole dintr-un medicament administrat bolnavilor de TBC, de catre asistenta sefa de pe Sectia de Pneumoftiziologie, care a observat ca acestea lipsesc. Asistenta a recunoscut fapta si a adus medicamentele furate, care erau necesare pentru tratamentul timp de cinci zile al unor pacienti cu TBC internati pe sectie.

Intre timp, conducerea Spitalului Judetean Arad a inceput o ancheta interna si a decis sanctionarea asistentei cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioada de trei luni.

"In urma investigatiei comisiei de disciplina, conducerea Spitalului Judetean Arad a decis sanctionarea asistentei cu diminuarea salariului pe o perioada de trei luni cu zece la suta, iar cazul a fost trimis mai departe Inspectoratului Judetean de Politie Arad, pentru a continua cercetarile", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Arad, Simina Roz.

De asemenea, la nivelul unitatii medicale s-a format si o comisie care va inventaria toate medicamentele care au intrat in stocul Sectiei de Pneumoftiziologie in acest an, pentru a se stabili numarul exact de fiole furate.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Arad au confirmat ca exista o sesizare depusa in acest caz, in care se fac cercetari.

Ancheta ar putea fi preluata de Parchetul General.

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...