Arges: Politisti retinuti pentru ca ii acopereau pe hotii de produse petroliere

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 11:06
2681 citiri
Arges: Politisti retinuti pentru ca ii acopereau pe hotii de produse petroliere

Procurorii au dispus retinerea a 41 de persoane, din cele peste 80 duse la audieri in cazul furtului masiv de produse petroliere din conductele magistrale ale OMV Petrom din judetul Arges, printre cei retinuti fiind si cei cinci politisti de la Politia rurala.

Cele 41 de persoane retinute sunt acuzate de furt calificat de produse petroliere, dar si de luare de mita, favorizarea infractorului si tainuire.

Audierile in dosar au inceput joi si s-au intins pana vineri la ora 4.00, in acest caz fiind angrenati mai multi procurori.

Fiind vorba de foarte multe persoane, anchetatorii au decis sa transfere 14 dintre invinuiti la arestul IPJ Valcea si doar 27 au fost dusi in arestul IPJ Arges. Printre cei care au fost incarcerati in judetul vecin se afla si cei cinci politisti de la sectia rurala care sunt acuzati de fapte de coruptie.

Zeci de perchezitii in Arges: Politistii ii acopereau pe hotii de produse petroliere

Toate cele 41 de persoane retinute vor fi prezentate vineri in fata Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva.

Printre cele 148 de persoane urmarite penal in cazul furtului masiv de produse petroliere din conductele magistrale ale OMV Petrom din judetul Arges se afla si viceprimarul comunei Slobozia, cercetat pentru tainuire, dupa ce a cumparat combustibil furat. El este cercetat in stare de libertate.

"In continuarea cercetarilor in cauza avand ca obiect infractiuni de furt calificat de produse petroliere, dare si luare de mita, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Arges au dispus, la data de 18.04.2012, inceperea urmaririi penale fata de 148 de invinuiti", se arata intr-un comunicat al biroului de presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In jur de 83 de invinuiti in cazul furtului masiv de produse petroliere din conductele magistrale ale OMV Petrom din judetul Arges au fost audiati la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, fiind acuzati de furt calificat, luare si dare de mita, favorizarea infractorului si tainuire.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Arges, agent principal Madalina Balanescu, in acest caz sunt implicati si cinci agenti de politie rurala, care au fost ridicati in baza unor mandate de aducere si audiati. Procurorii au precizat ca politistii au pretins si primit bani de la invinuiti dupa ce ii depistau in trafic avand recipiente cu produse petroliere furate.

Cantitatile importante de combustibil sustrase din conductele petroliere din Merisani si Draganu erau valorificate ulterior in judetele Arges, Valcea sau Dambovita, fiind vandute in special celor care detineau utilaje agricole sau masini mari de transport.

"Din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment al urmaririi penale a rezultat faptul ca, in perioada noiembrie 2011 - aprilie 2012, invinuitii, in mod autonom si fara a se constitui intr-un grup organizat, au sustras diverse cantitati de produse petroliere din sondele apartinand unei societati comerciale (din zona Bascov - Merisani) cu complicitatea unor angajati ai unei firme de paza, pe care le-au valorificat ulterior.

In urma celor 60 de perchezitii efectuate in cursul zilei de astazi, 19.04.2012, la domiciliile si resedintele invinuitilor, au fost descoperite recipiente continand diverse cantitati de produse petroliere, acestea fiind ridicate in vederea expertizarii", se mai arata in acelasi comunicat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#hoti politisti retinuti furt, #politisti acoperit hoti petrol, #hoti produse petroliere Arges , #furt