Bijuterii de milioane de euro gasite intr-un canal, in apropiere de Paris

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 20:31
2652 citiri
Bijuterii de milioane de euro gasite intr-un canal, in apropiere de Paris
Foto: France Soir

Mai multe bijuterii, in valoare de 13,4 milioane de euro, furate in 2008, din magazinul Harry Winston din Paris, au fost descoperite, luni, de politistii francezi, intr-un canal de scurgere a apelor pluviale, in apropiere de Paris.

Mai exact, politistii au descoperit un inel cu o piatra pretioasa de 31 de carate, care valoreaza aproape 6 milioane de euro, un alt inel de 10 carate, alte 17 inele si trei perechi de cercei, noteaza France Soir.

Dupa cercetari amanuntite, politistii francezi au descoperit bijuteriile intr-o sticla din plastic care se afla in cimentul din care era construit canalul de scurgere.

Bijuteriile au fost furate din magazinul Harry Winston, numit "bijutierul starurilor", pe data de 4 decembrie 2008. In seara acelei zile, patru barbati, dintre care doi deghizati in femei, care purtau peruci si aveau fetele acoperite, au patruns in magazin, unde au sechestrat mai multe persoane. Ei au reusit sa fure bijuterii in valoare de 60 de milioane de euro.

Pentru prinderea talharilor, compania Lloyd, asiguratorul casei Harry Winston, a propus o recompensa de 700.000 de euro. In acel moment, anchetatorii i-au suspectat pe hotii de bijuterii, Pink Panthers, care provin din fosta Iugoslavie, insa ulterior s-a stabilit ca hotii aveau "accent de periferie".

La sase luni de la jaf, politistii francezi au arestat 26 de persoane suspecte. Printre acestea se afla si cel despre care anchetatorii au crezut ca este creierul operatiunii, Daoudi Yahiaoui. Din cercetari a reiesit ca acesta nu a participat in mod direct la furt, insa a fost principalul beneficiar al acestuia.

De asemenea, printre cei retinuti s-a aflat si indispensabilul complice: un agent de paza care le furniza hotilor informatii privind numele si obiceiurile angajatilor casei Harry Winston, dar cel mai important - locul unde erau tinute bijuteriile.

Politistii au declansat o serie de perchezitii si dupa mai multe cercetari, oamenii legii au gasit 780.000 de euro, bani lichizi si o parte din aurul si bijuteriile furate. Acestea erau ascunse intr-un loc special amenajat in spatele unui zid.

Intr-un final, politistii au recuperat si celelalte bijuterii ascunse intr-un canal de colectare a apelor pluviale din departamentul Seine-Saint-Denis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#bijuterii furate magazin lux, #politisti franzeci ancheta, #bijuterii canal , #furt
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
O gaura de 60 de milioane de euroi ... te apuca ameteala ... cand ploua afara, bogatii numare banii iar saracii fac copii !