Hotii au spart masina judecatorului Ciprian Coada, unul dintre criticii recursului compensatoriu

Miercuri, 30 Ianuarie 2019, ora 15:15
4182 citiri
Hotii au spart masina judecatorului Ciprian Coada, unul dintre criticii recursului compensatoriu
Foto: captura video Youtube/Juridice.ro

Masina judecatorului Ciprian Coada, de la Curtea de Apel Constanta, unul dintre magistratii care au criticat modificarile legislative in ultima perioada, a fost sparta de persoane necunoscute.

Furtul a avut loc langa cladirea garnizoanei din Constanta. Hotii au spart geamul masinii si au furat un portofel, potrivit Ziua de Constanta, care publica mai multe fotografii. Politistii au dechis o ancheta.

Sursa: Youtube/Ziua de Constanta

Interviurile acordate Ziare.com

La inceputul acestei saptamani, Ciprian Coada a acordat un interviu pentru Ziare.com, privind situatia din justitie.

Independenta judecatorilor este periclitata de instabilitatea legislativa si de presiunile mediatice si politice, din cauza distorsionarii realitatilor obiective si mentinerii perceptiei referitoare la caracterul abuziv al infaptuirii justitiei, sustinea magistratul.

Critica recursul compensatoriu

Intr-un alt interviu, dat la inceputul anului, Coanda atrage atentia ca masurile luate in ultimii ani au pus justitia pe o panta descendenta.

Coada a dat detalii si despre efectele legii recursului compensatoriu, dupa ce presa a dezvaluit ca mai multe persoane eliberate in baza acestui act normativ au comis infractiuni cu violenta.

"Desi inspirata de legislatia altor state, legea recursului compensatoriu, prin toate efectele generate, nu a raspuns asteptarilor consacrate prin modelele de comparatie, actionand ca o veritabila lege de gratiere mascata, prin reducerea pe termen nelimitat a pedepselor cu inchisoarea aplicate prin hotarari judecatoresti definitive.

Fara a avea la baza un studiu de impact si fiind initiata si adoptata in conditii lipsite de transparenta, aceasta lege isi va produce efectele pe termen nedeterminat, atat timp cat statul nu isi va indeplini propria obligatie de rezultat de a asigura standarde europene in materie de detinere", sustine magistratul.

Anul trecut, Ciprian Coada a fost sanctionat de Sectia pentru judecatori a CSM cu diminuarea salariului brut cu 5% pe o perioada de doua luni, dupa ce a publicat un articol critic la adresa deciziei CCR in cazul anchetei DNA pe Ordonanta 13.

Detalii aici - CSM i-a taiat salariul unui judecator care a criticat intr-un editorial decizia CCR in cazul Ordonantei 13

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ciprian Coada, #judecator hoti, #Ciprian Coada recurs compensatoriu, #Ciprian Coada furt , #furt