Furturi din ambarcatiuni in portul Tulcea: pagube de 50.000 de lei

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 11:23
1595 citiri
Furturi din ambarcatiuni in portul Tulcea: pagube de 50.000 de lei

Trei tineri, cu varste cuprinse intre 21 si 23 de ani, au fost retinuti de politie dupa ce au furat din mai multe ambarcatiuni din portul Tulcea bunuri de 50.000 de lei, variind de la scaunde de pescari amatori si ajungand la tone de benzina.

Aproape cinci luni le-au trebuit politistilor de la Transporturi Navale sa documenteze activitatea infractionala a acestui grup. Ei opereau cu o ustensila nu foarte sofisticata cu care extrageau benzina din ambarcatiuni. Lucrau de cele mai multe ori vinerea, in a doua parte a noptii. Benzina o vindeau rapid pe piata neagra cu putin sub pretul pietei, si daca tot au ajuns acolo, mai luau ce prindeau in cale.

Tinerii depozitau bunurile intr-o casa din Pardina, o gradina din Tudor Vladimirescu si o coliba pescareasca.

Printre victime se numara atat companii private, cat si institutii publice, a confirmat seful Politiei Transporturi Tulcea, comisarul sef Stefan Grigore (foto), cel care a coordonat actiunea.

Astfel, institutiile statului nu au fost ignorate de hotii din ambarcatiuni, pe agenda lor fiind Inspectoratul in Constructii, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Delta Dunarii, Comisariatul Garzii de Mediu sau Enelul.

Aproape toate bunurile furate de C.I., zis Racu, de 23 de ani, seful grupului, C.P, de 21 de ani, ambii find din Tudor Vladimirescu si N.I., de 22 de ani, din Pardina, din nu mai putin de 14 ambarcatiuni ancorate de-a lungul falezei, au fost gasite la ei acasa. Politia le-a ridicat si le-a insiruit pe cheiul Dunarii pentru fotografie.

Valoarea bunurilor furate se ridica la circa 500 milioane lei vechi, iar din total prejudiciu a fost recuperat 80 %.

Politistii au calcula viteza maxima cu care hotii au sustras benzina, folosind o pompa artizanala, si au ajuns la valoarea de 300 de litri/ora.

Cei trei tineri suspecti de furt vor fi cercetati in stare de libertate. Referitor la bunurile confiscate, o parte sunt revendicate de proprietarii ambarcatiunilor sparte, altele insa nu se stie cui apartin.

Politia Transporturi Tulcea inca ii asteapta pe pagubiti sa depuna plangere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#furt port Tulcea, #furt ambarcatiuni Tulcea, #furt benzina ambarcatiuni, #tineri furt ambarcatiuni , #furt