Opera de arta din Londra, furata de hotii de fier vechi

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 22:59
2258 citiri
Opera de arta din Londra, furata de hotii de fier vechi
Foto: gertsamtkunstwerk.typepad.co.uk

O sculptura din bronz a fost furata dintr-un parc public din Londra, de hotii de fier vechi.

Opera de arta "de neinlocuit" era creatia artistei Barbara Hepworth si era cotata la aproximativ 600.000 de euro. Sculptura s-a aflat in acelasi loc din parc, timp de mai mult de 40 de ani, scrie Daily Mail.

Angajatii parcului, care au sosit marti la fata locului, au gasit doar doi butuci pe un piedestal gol. Se pare ca sculptura a fost furata in noaptea de luni spre marti.

Hotii au folosit unelte speciale cu care au doborat sculptura inalta de peste doi metri, inainte de a o urca intr-o duba.

Autoritatile cred ca opera de arta, doar una dintre cele sase create de celebra artista, a fost vizata pentru a fi valorificata in centrele de colectare a fierului vechi.

Sculptura era asigurata pentru 600.000 de euro, dar se crede ca adevarata valoare era mult mai mare. Daca va fi topita pentru a fi vanduta la fier vechi, hotii ar urma sa primeasca pentru ea 900 de euro.

Cresterea pretului metalelor a condus la o intetire a cazurilor de furt de obiecte din metal, iar politia estimeaza ca aceste infractiuni provoaca economiei pierderi anuale de aproape 850 de milioane de euro.

O recompensa de aproape 1.200 de euro a fost oferita oricui poate da informatii care ar putea conduce la arestarea si pedepsirea hotilor.

Artista Jocelyn Barbara Hepworth s-a nascut in Wakefield, in 1903 si a murit intr-un incendiu izbucnit in studioul sau din St Ives, Cornwall, in 1975. Ea este considerata unul dintre cei mai importanti sculptori moderni britanici, avand lucrari raspandite si expuse in intreaga lume.

Opera se numea Two Formes (Doua Forme - n. red.) si se afla in parcul Dulwich, din sudul Londrei.

Foto: The Telegraph

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#sculptura furata Londra, #opera de arta furata, #sculptura furata hoti fier vechi, #sculptura Barbara Hepworth furata , #furt