Politisti retinuti dupa ce au furat produse petroliere de 1,2 milioane de lei

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 18:29
1634 citiri
Politisti retinuti dupa ce au furat produse petroliere de 1,2 milioane de lei
Foto: ziarulargesul.ro

Sapte persoane, intre care trei sefi de post din Politia Dambovita si un jandarm, au fost retinute, fiind acuzati ca au furat produse petroliere din conducte magistrale, producand un prejudiciu de aproximativ 1,2 milioane de lei.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Dambovita au destructurat un grup infractional constituit din sapte persoane, intre care trei agenti de politie si un ofiter de jandarmi, acuzati de furt cu consecinte deosebit de grave.

"Din cercetarile efectuate in cauza se contureaza suspiciunea rezonabila ca inculpatii au sustras din conducte magistrale de transport produse petroliere amplasate in judetul Dambovita", se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Arges: Politisti retinuti pentru ca ii acopereau pe hotii de produse petroliere

Cei trei sefi de post din Politia Dambovita si ofiterul de jandarmi sunt suspectati ca i-au sprijinit pe membrii gruparii sa nu fie prinsi in timp ce furau din conducte magistrale. Acestia le-ar fi dat inculpatilor informatii privind traseul si orarul patrulelor mobile care asigurau paza conductelor prin care sunt transportate produse petroliere.

Membrii gruparii au produs astfel un prejudiciu de aproximativ 1,2 milioane de lei. Anchetatorii au facut, miercuri, opt perchezitii la locuintele membrilor gruparii, din judetele Dambovita si Prahova.

Furt de titei din conducte magistrale, in Dambovita: 18 persoane retinute

Cei sapte au fost retinuti pentru 24 de ore, fiind dusi in arestul IPJ Dambovita. Acestia urmeaza sa fie prezentati joi magistratilor Tribunalului Dambovita cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Actiunea a fost sprijinita de ofiteri de politie judiciara de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Dambovita, BCCO Ploiesti si IPJ Dambovita, precum si de jandarmi de la IJJ Dambovita si Prahova. Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de Serviciul Judetean de Informatii si Protectie Interna Dambovita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#politisti retinuti petrol, #politisri retinuti furt petrol, #furt petrol , #furt