Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primele imagini cu Iustin Covei in flagrant (Video)

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 19:26
6779 citiri
Primele imagini cu Iustin Covei in flagrant (Video)
Foto arhiva

Inregistrari video in care in care Iustin Covei, fiul magistratului craiovean Matei Covei, este surprins in timp ce testa mai multe carduri bancare falsificate la un ATM apartinand Bancii Comerciale Carpatica si retragand fraudulos sume de bani au aparut vineri in presa.

Imaginile in posesia carora au intrat jurnalistii de la Gardianul dovedesc ca declaratiile lui Iustin Covei, dar si ale avocatilor sai sunt false.

Un alt argument care spulbera povestea spusa de avocati este tara de origine a cardurilor bancare, care in cazul fiului magistratului craiovean apartineau unor cetateni straini.

Tranzactiile validate de membrii gruparii din care facea parte si Iustin Covei au fost stabilite de anchetatori ca ridicandu-se la cateva zeci de milioane de lei, cardurile fiind copiate in Italia, aduse in Romania, iar informatiile fiind descarcate pe un card prevazut cu o banda magnetica.

Imaginile il surprind pe Iustin Covei in timp ce retragea sume de bani, in mod fraudulos, in datele de 13 si 23 aprilie. Covei apare pe aceste imagini, eliberate de instanta Tribunalului Bucuresti, introducand cardul intr-un dispozitiv numit "pisica".

Covei ramane in arest

Iustin Covei ramane inchis dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins joi recursul acestuia impotriva hotararii instantei inferioare de a emite mandat de arestare pe numele lui si altor 13 persoane, pentru clonare de carduri. Decizia este definitiva.

Iustin Covei este fiul lui Marin Covei, judecator la Curtea de Apel Craiova, si nepotul lui Gheorghe Covei, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, In ultimii ani, si-a capatat renumele de "copil problema" al Craiovei.

Iustin Covei a spus joi, in fata magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, care i-au judecat recursul, ca traieste din banii dati de parinti si din sumele obtinute din vanzarea de masini si piese auto: "Nu imi explic de ce sunt in boxa. Imi castig existenta din ce imi dau parintii mei si din vanzarea de masini".

Fiul judecatorului de la Curtea de Apel Craiova Marin Covei a sustinut, in fata magistratilor bucuresteni, ca a fost filmat la un bancomat al Bancii Comerciale Carpatica atunci cand incerca sa retraga o suma de bani virata de o firma de asigurari pentru un accident in care fusese implicata masina prietenei sale.

Covei a precizat ca a incercat sa retraga banii din bancomat cu un card care apartinea prietenei sale, insa acesta a ramas blocat in bancomat. Covei a sustinut, insa, ca respectivul card, pe care a reusit totusi sa il recupereze 15 minute mai tarziu, nu avea cum sa fie falsificat, avand in vedere ca, a doua sau a treia zi, a reusit sa scoata sume de bani de pe el, fara a avea probleme.

Covei a precizat, in fata instantei, ca bancomantul Bancii Comerciale Carpatica unde a fost filmat este situat in apropierea casei sale.

Intrebat de magistratii CAB despre interceptarile telefonice ale procurorilor, in care se presupune ca discuta cu un alt inculpat, Petrel Halanei, despre confectionarea de dispozitive pentru retrageri ilegale de bani din bancomate, Covei a sustinut ca, de fapt, vorbea cu Halanei, care ii era coleg de facultate, despre grilele pentru examenul de licenta pe care l-au sustinut in luna iulie 2009.

El a recunoscut ca il cunoaste si pe Sergiu Nicusor Dumitru, care locuieste pe aceeasi strada pe care locuieste si el.

Iustin Covei a explicat judecatorilor ca s-a intalnit deseori cu Petrel Halanei in cursul ultimelor luni, pentru ca tocmai au sustinut examenul de licenta. Astfel, Iustin Covei descarca de pe Internet testele grila gata rezolvate pentru examenul de licenta, dar pentru ca raspunsurile la unele intrebari erau gresite, prefera sa le verifice. "M-am intalnit mai des cu Halanei in 2009 pentru ca aveam licenta si trebuia sa-i dau grilele. Pe Internet erau rezolvate, dar erau rezolvate gresit", a sustinut Iustin Covei.

Astfel, el a declarat ca atunci cand a folosit cuvintele "trimite un baiat sa-i dau alea pe stick" se referea la teste grila, convorbirea interceptata neavand legatura cu infractiunile pe care procurorii le-au retinut in sarcina sa. Iustin Covei a mai spus ca Petrel Halanei si Sergiu Nicusor Dumitru il ajutau sa dezmembreze masini in curtea bunicilor lui.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#inregistrari video Covei, #bancoma carduri fals Covei, #Iustin Covei, #furt Iustin Covei , #furt