Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Guvernul a infiintat un grup de lucru pentru realizarea sistemului de alerta prin telefonia mobila

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 12:30
2244 citiri
Guvernul a infiintat un grup de lucru pentru realizarea sistemului de alerta prin telefonia mobila
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a decis, luni, infiintarea unui grup de lucru pentru realizarea unui sistem de avertizare prin intermediul telefoniei mobile, potrivit unor surse guvernamentale.

Decizia a fost luata in urma unei intrevederi pe care premierul Mihai Tudose a avut-o, la Palatul Victoria, cu operatorii de telefonie mobila, reprezentanti ai IGSU, ANCOM si STS, programata dupa furtuna puternica din vestul tarii, care a dus la moartea a opt persoane si ranirea a 137 de oameni.

Vezi si Au emis sau nu meteorologii in timp util avertizari cu furtuna devastatoare din vestul tarii?

Potrivit acelorasi surse, prima sedinta a grupului de lucru se va desfasura luni, de la ora 15:00, la sediul ANCOM.

Premierul Tudose a precizat, luni dimineata, la Radio Romania Actualitati, ca reprezinta o prioritate punerea in practica a unui sistem eficient de alarmare.

Citeste si Furtuna violenta in vestul tarii: Peste o suta de trenuri au avut intarzieri, 15 au fost anulate

"Ceea ce va fi o prioritate, incepand cu ziua de astazi, sa stabilim un sistem de alarmare functional. Este o idee, m-am sfatuit si azi-noapte cu specialistii, ca, prin intermediul intermediul retelelor de telefonie mobila, toti cei aflati in zonele unde exista pericol sa se petreaca aceste fenomene extreme sa primeasca o avertizare pe telefon si aici va trebui sa lucram cu ISU si cu operatorii de telefonie mobila. De asemenea, rolul radioului public este, dupa parerea mea, esential in acest sens", a declarat seful Guvernului.

Vezi si Iohannis cere explicatii si masuri din partea Guvernului dupa furtuna violenta din vestul tarii

Tudose va merge luni dupa-amiaza in zonele din vestul tarii afectate de fenomenele meteorologice extreme, unde va avea discutii cu reprezentantii autoritatilor locale si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, in scopul evaluarii situatiei din teren si identificarii celor mai rapide masuri de interventie si de sprijin pentru persoanele si comunitatile afectate.

Amintim ca opt persoane au murit si 137 au fost ranite in urma furtunii din vestul tarii. Cei mai multi morti s-au inregistrat in Timis, cinci, doua persoane si-au pierdut viata in Bistrita Nasaud si una in Arad.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#sistem alerta telefonie mobila, #furtuna vest sistem alerta, #furtuna Timisoara Guvern , #furtuna