Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Furtuna Friederike face ravagii: Noua morti, zeci de camioane rasturnate si toate zborurile anulate pe aeroportul din Amsterdam (Foto&Video)

Vineri, 19 Ianuarie 2018, ora 12:24
5278 citiri
Furtuna Friederike face ravagii: Noua morti, zeci de camioane rasturnate si toate zborurile anulate pe aeroportul din Amsterdam (Foto&Video)
Foto: Twitter/ Severe-weather.EU

Violenta furtuna Friederike s-a soldat cu noua morti in Europa de Nord dintre care sase in Germania, unde traficul feroviar a fost in intregime intrerupt joi.

Operatorul feroviar Deutsche Bahn "suspenda tot traficul pe liniile mari", a declarat unul dintre purtatorii sai de cuvant pentru AFP.

Compania nu a mai luat o astfel de masura din 2007, cand furtuna Kyrill s-a abatut asupra tarii.

Dupa ce a paralizat traficul feroviar in vestul Germaniei, furtuna Friederike, numita David in Franta si Belgia, s-a indreptat spre est, fiind insotita de vanturi cu viteze de peste 130 km/h, au precizat serviciile meteorologice.

Acoperisul unei scoli in care inca se aflau copii a fost smuls de o rafala in Thuringia, insa fara a provoca raniti.

In masivele muntoase din Harz (centru), s-au inregistrat rafale de vant de pana la 203 km/h, ceea ce nu s-a vazut niciodata in tara.

Mai devreme, furtuna venita din Marea Nordului a provocat numeroase probleme si in Olanda, unde numai cateva trenuri si-au reluat circulatia joi seara, si in Belgia.

Circulatia trenurilor de mare viteza Thalys care leaga Franta, Belgia, Olanda si Germania a fost intrerupta in timpul zilei dincolo de Bruxelles. Aceasta va fi reluata vineri in toata Belgia si in Olanda, a anuntat compania joi seara.

Furtuna a provocat si anularea tuturor zborurilor de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam in timpul diminetii, in total 320 de curse aeriene. Mai multe zboruri au trebuit sa fie anulate si pe aeroporturile germane Dusseldorf si Munchen.

In Germania au murit sase persoane in accidente provocate de furtuna, printre care si doi pompieri.

Un barbat de 59 de ani a murit in urma caderii unui copac la Emmerich-Elten, in landul Renania de Nord - Westfalia. De asemenea, un sofer de camion de 68 de ani a murit intr-un accident rutier, a anuntat politia din acest land.

In aceeasi regiune, un pompier a murit in timpul unei interventii, iar un altul si-a pierdut viata in Thuringia.

In landul Brandenburg, in apropiere de Cottbus, la circa 120 km sud de Berlin, un sofer de camion surprins de o rafala a murit pe autostrada. Un sofer de 61 de ani a murit dupa ce a pierdut controlul autoturismului si a lovit un camion in Mecklenburg-Pomerania Inferioara (est).

In Olanda, doi barbati de 62 de ani fiecare au murit dupa ce au fost loviti de copaci doborati de vant la Zwolle (nord-est) si Enschede (est). O soferita din Belgia a murit dupa ce un copac i-a cazut peste masina, intr-o suburbie din sud-estul Bruxellesului.

Circulatia rutiera a fost si ea perturbata, in special in Olanda, unde 66 de camioane au fost rasturnate de rafale de vant - un record din 1990 - provocand in anumite locuri ambuteiaje monstru, potrivit biroului circulatiei rutiere.

In Germania, probele de calificare pentru campionatul mondial de sarituri cu schiurile de la Oberstdorf au trebuit sa fie anulate.

Numerosi pasageri blocati in garile germane "vor primi un bon valoric pentru un hotel sau vor putea petrece noaptea in tren", a precizat un purtator de cuvant al Deutsche Bahn, Achim Strauss.

"Trebuie sa ne protejam pasagerii si personalul", a mai declarat el pentru canalul de informatii NTV, fara a putea preciza cand serviciul va reveni la normal.

Pagubele trebuie remediate, caile ferate degajate si traficul "ar urma sa se reia ezitant" vineri, potrivit acestuia.

In Olanda, unde revenirea traficului la normal se anunta de asemenea foarte lenta, pasagerii adunati in gari au utilizat Twitter pentru a cauta un mijloc de transport cu hashtag-ul #StormPoolen (car sharing din cauza furtunii).

Furtuna a provocat pagube si in Franta. Circa 3.000 de consumatori au fost privati de electricitate in nordul tarii, unde codul portocaliu pentru vant violent a fost ridicat in cursul diminetii.

Furtuna nu a facut obiectul unor masuri de vigilenta sporita in Marea Britanie, unde serviciile britanice nu i-au dat un nume, cum s-a intamplat cu Eleanor pe 2 si 3 ianuarie, numita Carmen pe lista franceza.

Citeste si Furtuna devastatoare in Franta. Sute de mii de case in bezna, zeci de zboruri intarziate la Paris

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#furtuna Friederike Germania, #Friederike loveste Germania , #furtuna