Cod portocaliu si galben de furtuni in aproape toata tara. Vor fi ploi torentiale, vijelii si grindina

Duminica, 02 Iunie 2019, ora 11:21
7783 citiri
Cod portocaliu si galben de furtuni in aproape toata tara. Vor fi ploi torentiale, vijelii si grindina
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea rea continua si in zilele urmatoare, in mare parte din tara, meteorologii emitand in acest sens noi avertizari cod portocaliu si galben de furtuni.

Astfel, duminica, de la ora 14, pana la ora 21, este in vigoare un cod galben de instabilitate atmosferica.

"In intervalul mentionat, in zonele montane si submontane, precum si in extremitatea de sud a tarii vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 30-40 l/mp", transmite Administatia Nationala de Meteorologie.

Foto: ANM

Apoi, de duminica, ora 21, pana luni, ora 12, este in vigoare un cod portocaliu de ploi abundente si instabilitate atmosferica accentuata, care vizeaza patru judete din Oltenia (Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman), dar si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura.

"In judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, precum si in zona montana si submontana a judetelor Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea va ploua abundent, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40 l/mp si izolat 50-70 l/mp. Aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina", arata meteorologii.

De asemenea, in celelalte judete din jumatatea sudica a tarii, inclusiv in Bucuresti, va fi in vigoare un cod galben de instabilitate atmosferica si cantitati insemnate de apa.

"In cea mai mare parte a Olteniei si Munteniei, local in Dobrogea, sud-estul Transilvaniei si in jumatatea de sud a Moldovei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 30-40 l/mp", arata ANM.

Foto: ANM

Nu in ultimul rand, pentru perioada duminica, ora 14 - miercuri, ora 10 este in vigoare o informare meteorologica privind manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuata si cantitati de apa insemnate.

"Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15-25 l/mp, iar pe arii restranse 35-50 l/mp", se arata in informarea meteorologilor.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#cod portocaliu furtuna, #cod galben ploi, #informare meteo ploi, #avertizare meteo ploi , #furtuna