150 de persoane au participat la Marsul Normalitatii

Sambata, 22 Mai 2010, ora 12:19
2576 citiri
150 de persoane au participat la Marsul Normalitatii
Foto: Antena 3

Aproximativ 150 de persoane au participat, sambata, la Marsul pentru Normalitate organizat anual de Noua Dreapta. Manifestantii au agitat bannere si au scandat impotriva Marsului Diversitatii, care va avea loc incepand cu ora 17.00.

Manifestantii au plecat de la Ateneul Roman si s-au oprit pe Dealul Mitropoliei pentru a sustine o serie de discursuri. Programul lor a fost scurtat, insa, de ploaia torentiala din Bucuresti.

Cele 150 de persoane au fost supravegheate de aproximativ 400 de jandarmi si politisti rutieri.

Autoritatile vor mobiliza in cursul zilei de sambata 400 de jandarmi pentru a se asigura ca evenimentele nu degenereaza in violente, pentru a-i proteja pe homosexuali, ca in fiecare an, de mania celor mai putin toleranti dintre romani.

Marsul Normalitatii este organizat anual de Noua Dreapta ca reactie la marsul diversitatii dedicat apararii drepturilor minoritatilor sexuale.

Organizatorii marsului se asteptau ca la eveniment sa participe in jur de 300 de persoane, insa ploaia din Capitala a facut ca numarul manifestantilor sa fie mai mic.

Sambata organizatia Noua Dreapta a programat un Mars al Normalitatii si la Timisoara, incepand cu ora 13.00, pentru afirmarea valorilor familiei traditionale si impotriva propagandei in spatiul public a asociatiilor minoritatilor sexuale.

Marsul Diversitatii, dedicat apararii drepturilor minoritatilor sexuale, va avea loc tot sambata, intre orele 17.00 si 19.00, si se va desfasura traseul Bulevardul Unirii (sensul de mers catre Piata Constitutiei, aproape de statia de metrou Piata Unirii 1), Piata Constitutiei, Piata Izvor (aproape de statia de metrou).

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, secretarul Ambasadei Israelului, Jonathan Rosenzweig si presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Ferenc Asztalos, sunt invitatii speciali ai editiei a saptea a Marsului Diversitatii. Potrivit organizatorilor, Asociatia Accept, la mars va participa si britanicul Michael Cashman membru in Comitetul Executiv al Partidului Laburist.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Gay Fest 2010, #Marsul Normalitatii 2010, #parada homosexuali Bucuresti, #parada gay bucuresti , #Gay Fest
Comentarii
Poza ciubotaru
ciubotaru
rank 3
mai bine un popr de gay de cint un popor de hoti si prosti asa cum este romania acum
Poza ETC
ETC
rank 1
Marsul homosexualilor inseamna promovarea homosexualitatii