Ziare.com

Moscova autorizeaza pentru prima data o parada gay

de Carmen Negoescu
Marti, 26 Aprilie 2011, ora 18:56

   

Moscova autorizeaza pentru prima data o parada gay
Autoritatile din Moscova au autorizat organizarea primei parade a homosexualilor care va avea loc in capitala rusa, au anuntat, marti, organizatorii acestui eveniment.

Cel care a dat unda verde paradei este chiar primarul Moscovei, actiunea urmand sa aiba loc pe data de 28 mai, noteaza Ria Novosti.

Decizia primarului a fost primita cu entuziasm de Nikolai Alexeyev, presedintele asociatiei Gay Russia, mai ales ca vestea vine dupa ce timp ce 5 ani autoritatile au refuzat sa permita desfasurarea unei astfel de parade.

"Autoritatile trebuie sa asigure acum securitatea participantilor, in conformitate cu decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului", a declarat Alexeyev.

In octombrie, Curtea de la Strasbourg a amendat Rusia pentru ca a interzis organizarea de parade gay in Moscova, precizand ca temerile ca aceste marsuri ar putea provoca tulburari sunt nefondate.

Fostul primar al Moscovei, Yury Luzkhov, care a ocupat aceasta functie timp de 18 ani, inainte de a fi demis de presedintele rus Dmitri Medvedev, in septembrie, a catalogat paradele homosexualilor drept "satanice".

Parada gay urmeaza sa aiba loc in piata Bolotnaya, din centrul Moscovei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 740 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor