Bucurestiul ar putea ramane fara gaze - sedinta de urgenta la Ministerul Economiei

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 13:58
5893 citiri
Bucurestiul ar putea ramane fara gaze - sedinta de urgenta la Ministerul Economiei

O sedinta a fost convocata marti de urgenta la Ministerul Economiei, unde se discuta problema alimentarii cu gaze naturale, existand riscul ca bucurestenii sa ramana fara caldura.

Se pare ca operatorul Transgaz a oprit deja furnizarea de gaze naturale la combinatele Interagro, detinute de Ioan Niculae. Omul de afaceri sustine ca autoritatile i-au cerut sa manifeste intelegere fata de situatia creata, deoarece exista pericolul sa se opreasca alimentarea cu gaze in Bucuresti.

"Am fost sunat inca de duminica seara si rugat insistent sa intelegem situatia grava a Bucurestiului si sa reducem cate 15.000-20.000 de metri cubi pe ora, in legatura cu combinatele care mai mergeau, de la Turnu Magurele si Slobozia, cu promisiunea ca vor relua furnizarea de gaze naturale a doua zi", a declarat Ioan Niculae, la Romania TV.

Romgaz a demarat importurile de gaze naturale

Acesta a precizat ca Transgaz a oprit de tot furnizarea gazelor naturale, insa ca nu a trimis o notificare oficiala, in scris.

"Ne-au dat jos de tot, Turnu Magurele n-a primit de cat putin, iar Slobozia am fost anuntat ca nu au solutie decat sa ne opreasca complet, ne-au lasat cu cateva mii de metri cubi de rezerva", a spus Ioan Nicolae.

Niculae ameninta ca va actiona in judecata statul, pentru a cere despagubiri pentru perioada in care au fost oprite combinatele.

Boc: Azi si maine nu vor fi probleme in alimentarea cu gaze, indiferent de temperaturile de afara

Premierul Emil Boc a promis sambata ca in urmatoarele zile nu vor fi probleme in alimentarea cu gaze pentru consumatorii casnici, indiferent cat de scazute sunt temperaturile.

Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA Medias anunta ca a demarat din 28 ianuarie importurile de gaze naturale, desi nu are competente in echilibrarea pietei de gaze naturale din Romania.

Contactat telefonic de Ziare.com, directorul pentru politici energetice in Ministerul Economiei, Alexandru Sandulescu, nu a putut comenta situatia, deoarece se afla in strainatate.

De asemenea, directorul Transgaz nu a putut fi contactat.

L.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#gaze naturale, #furnizare gaze, #sedinta Minister Economie , #gaze