Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani. Temperaturi cu mult sub zero grade Celsius

Luni, 08 Martie 2021, ora 10:07
3533 citiri
Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani. Temperaturi cu mult sub zero grade Celsius
FOTO: Pixabay.com

Prima luna de primavara vine cu vreme destul de buna, insa iarna inca isi mai face simtita prezenta in unele zone ale tarii. Astfel, temperaturile vor scadea chiar si pana la minus 7 grade Celsius in zonele montane.

Meteorologii au emis o prognoza pentru urmatoarele doua saptamani. Iata cum va fi vremea in fiecare regiune in parte:

BANAT

Pana spre sfarsitul primei saptamani, valorile termice diurne se vor situa in general in jurul celor climatologic specifice perioadei, cu maxime in medie de 6...10 grade, cu cele mai scazute valori in data de 10 martie. In toata aceasta perioada, noptile vor fi reci, cu temperaturi negative, in medie, de -3...-1 grad. Ulterior, mai ales la sfarsitul primei saptamani, vremea se va incalzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 12...15 grade si ale minimelor de 1...3 grade. Spre sfarsitul intervalului de referinta vor fi posibile variatii termice de la o zi la alta, dar regimul termic este estimat a fi in general apropiat de cel normal in a doua decada a lunii martie.

Precipitatiile, mai ales ploi, vor fi pe arii restranse si slabe cantitativ in perioada 9-11

martie, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste dupa data de 12 martie, mai importante cantitativ in intervalul 14-18 martie.

CRISANA

Pana in jurul datei de 12 martie, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele

climatologic specifice perioadei, cu maxime in medie de 6...10 grade, cu cele mai mici valori in data de 10 martie. In acest interval, pe parcursul noptilor vor fi temperaturi negative, in medie, de -5...-3 grade. Apoi, mai ales la sfarsitul primei saptamani, vremea se va incalzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 11...13 grade si ale minimelor de 1...3 grade. Spre finalul celei de-a doua saptamani vor fi posibile variatii termice de la o zi la alta, dar regimul termic va fi in general apropiat de cel normal pentru a doua decada a lunii martie.

Precipitatiile, mai ales sub forma de ploaie vor fi pe arii restranse si slabe cantitativ in jurul datei de 11 martie, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste semnificativ dupa data de 12 martie, mai importante cantitativ in intervalul 14-18 martie.

TRANSILVANIA

In primele zile ale intervalului, pana in jurul datei de 12 martie, valorile termice maxime vor fi in general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii de 4...8 grade, dar cele mai scazute valori se vor inregistra in data de 10 martie. Pe parcursul noptilor, in acest interval, vor fi valori negative in toata regiunea, cu medii de -7...-4 grade. Apoi, mai ales la sfarsitul primei saptamani, vremea se va incalzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 8...11 grade si ale minimelor de -2...0 grade. Spre finalul celei de-a doua saptamani, desi vor fi variatii termice de la o zi la alta, valorile se vor mentine apropiate de cele normale pentru pentru aceasta perioada.

Vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, slabe cantitativ, spre sfarsitul primei saptamani. Probabilitatea pentru precipitatii mai insemnate cantitativ va creste semnificativ dupa data de 14 martie.

MARAMURES

Pana spre sfarsitul primei saptamani din interval, valorile termice maxime vor fi in general

apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii de 5...8 grade, cu cele mai mici

valori in zilele de 9 si 10 martie. In acelasi interval, pe parcursul noptilor vor fi temperaturi negative, iar media minimelor va fi de -5...-3 grade. Apoi, mai ales la sfarsitul primei saptamani, vremea se va incalzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 9...11 grade si ale minimelor de 0...2 grade. Spre finalul celei de-a doua saptamani vor fi variatii termice de la o zi la alta, dar regimul termic se va mentine apropiat de cel normal pentru aceasta perioada.

Vor fi posibile precipitatii mixte, slabe cantitativ, in jurul datei de 11 martie, dar

probabilitatea pentru precipitatii mai insemnate cantitativ va creste semnificativ dupa data de 12 martie.

MOLDOVA

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme in general mai rece decat ar fi

normal in aceasta perioada, cu medii ale temperaturilor maxime de 3...7 grade si minime

negative, de -6...-2 grade. Din data de 13 martie, vremea se va incalzi treptat, deteminand

valori termice diurne de 8...13 grade si nocturne usor pozitive. Ulterior, dupa data de 17 martie, desi vor fi variatii de la o zi la alta, estimarile indica o probabilitate mai mare pentru un regim termic usor peste cel climatologic specific in a doua decada a lunii martie.

Pana la jumatatea lunii martie, regimul pluviometric va fi deficitar, cu precipitatii slabe,

predominant ninsoare, doar in jurul datei de 10 martie. In cea de-a doua saptamana a

intervalului de referinta, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata, in special in perioada 17-19 martie.

DOBROGEA

Intervalul de referinta va debuta cu un regim termic diurn in general apropiat de cel

climatologic specific (maxime de 5...8 grade, in medie), dar cu temperaturi mult mai scazute in ziua de 10 martie (la amiaza 2...4 grade). In schimb noptile vor fi reci, cu minime preponderent negative. Cresterea de temperatura ce se va resimti din 13 martie va determina o perioada cu vreme mai calda decat normal, valori diurne de 12...15 grade si nocturne de 3...6 grade, mediat regional. Estimarile pentru ultimele zile ale intervalului indica un regim in jurul celui obisnuit in a doua decada a lunii martie, dar cu probabilitatea unor variatii de temperatura relativ mari de la o zi la alta.

Regimul pluviometric va fi deficitar pana la mijlocul lunii martie, doar in data de 10 martie

fiind de asteptat precipitatii locale, predominant ploi. In cea de-a doua saptamana,

probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata.

MUNTENIA

Pana in data de 12 martie, valorile termice diurne se vor situa in general in jurul celor

climatologic specifice, cu maxime in medie de 6...9 grade, iar ziua de 10 martie va fi mult mai rece decat normal. In toata aceasta perioada, noptile vor fi relativ reci, cu temperaturi negative (-5...-1 grad, in medie). Ulterior vremea se va incalzi semnificativ, temperatura aerului va ajunge la valori maxime de 12...15 grade, iar minimele, mediat regional, vor fi de 1...5 grade.

Spre sfarsitul intervalului de referinta vor fi posibile variatii termice de la o zi la alta, dar regimul termic este estimat a fi in general apropiat de cel normal in a doua decada a lunii martie.

Precipitatiile (ploaie, lapovita si ninsoare) vor fi pe arii extinse si local moderate cantitativ in perioada 9-10 martie, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste din nou in intervalul 16-19 martie.

OLTENIA

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme in general apropiata de

normalul acestei perioade, cu maxime in medie de 8...11 grade si minime de -3...0 grade (ziua

de 10 martie va fi insa mult mai rece decat normal, cu 2...5 grade la amiaza, iar in dimineata de 12 martie se vor inregistra -6...-2 grade). Ulterior vremea se va incalzi, temperatura aerului va ajunge la valori maxime de 12...15 grade, iar minimele, mediat regional, vor fi de 1...4 grade.

Spre sfarsitul intervalului de referinta vor fi posibile variatii termice de la o zi la alta, dar regimul termic este estimat a fi in general apropiat de cel normal in a doua decada a lunii martie.

Precipitatiile (ploaie, lapovita si ninsoare) vor fi pe arii extinse si local moderate cantitativ in perioada 9-10 martie, iar probabilitatea pentru precipitatii va fi din nou mai ridicata in intervalul 16-19 martie.

LA MUNTE

Vremea va fi rece la inceputul perioadei, cand media temperaturilor maxime va fi de

-7...0 grade, iar noptile vor fi geroase, in special la altitudini mai mari. Din data de 13 martie, vremea se va incalzi, valorile termice diurne urmand a fi de -1...6 grade, iar cele nocturne de -8...-2 grade. Sfarsitul intervalului de referinta poate aduce variatii importante de temperatura de la o zi la la alta, dar estimarile indica o probabilitate destul de mare pentru un regim termic apropiat de cel normal in a doua decada a lunii martie.

In perioadele 9-10 si 12-13 martie va ninge in cea mai mare parte a zonei montane.

Probabilitatea pentru precipitatii temporare va fi relativ ridicata si in cea de-a doua saptamana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județele care intră sub cod portocaliu de vijelii puternice. Rafalele de vânt vor ajunge la 90 de kilometri la oră
Județele care intră sub cod portocaliu de vijelii puternice. Rafalele de vânt vor ajunge la 90 de kilometri la oră
Vin vijelii puternice, cu rafale de vânt ce pot ajunge la 90 de kilometri la oră, au anunțat meteorologii, care au emis, miercuri, 17 aprilie, mai multe avertizări nowcasting cod portocaliu....
Ploi cu fulgere, vijelii și grindină în București. Temperaturi mai scăzute cu 15 grade față de zilele anterioare
Ploi cu fulgere, vijelii și grindină în București. Temperaturi mai scăzute cu 15 grade față de zilele anterioare
Temperaturile înregistrate la începutul săptămânii au urcat până la 32 de grade Celsius în București. Vremea însă se răcește în următoarele 48 de ore și apar ploi cu descărcări...
#vremea martie, #prognoza meteo, #temperaturi martie, #starea vremii , #ger